Carlos Sainz baalt van safety car: Podium was haalbaar

Carlos Sainz Monza italie

Carlos Sainz baalt ervan dat hij de thuisrace van Ferrari niet op het podium is geëindigd. Door de late safety car, kreeg hij niet meer de kans om George Russell in te halen. Zelf had hij wel het idee dat hem dit zonder safety car was gelukt. 

Sainz startte de race als zeventiende, maar zag vanaf het begin al kansen om een podiumplek te bemachtigen. Zelf maakte hij over de boordradio de beslissing om van de mediumband over te gaan op de rode band, waarmee hij zich klaarmaakte voor een eindsprint. Dat leek echter in het water te vallen toen de safety car de baan op kwam, die tot het einde van de race van kracht bleef. Hierdoor heeft de Spanjaard niet meer de kans gekregen om voor het podium te strijden. "Ik was gefrustreerd op het einde. Ik zat dicht bij een podiumplek. De laatste ronden liep ik anderhalve seconde per ronde in op George [Russell]. We waren heel snel, maar helaas kwam de safety car", zo laat hij dan ook weten tegenover F1.com.

Toch positief

Ondanks dat het podium niet behaald is, is Sainz wel tevreden met de prestatie van zowel hemzelf, als de auto: "Het was een goede race. Ik had een goede pace en kon veel inhalen. Ik kon echt meedoen voor het podium." Het is dus een teleurstelling dat de Spanjaard het podium net misloopt, maar met het oog op de komende races beloven deze prestaties veel goeds. "We waren vandaag heel snel. Ik voelde me echt thuis in de auto, al helemaal op de stint met de zachte band. Ook het inhalen voelde goed. We hebben een stap vooruit gedaan en nu moeten we de races blijven maximaliseren", zo sluit Sainz af.

Lees ook: Yuki Tsunoda niet tevreden in Monza

Lees ook: Sergio Pérez: Rechtsvoor stond in brand

Lees ook: Nyck de Vries na debuut: Droom die uitkomt

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden