Günther wint eerste race FIA Formule E Home Challenge

1-_FER5477

BMW-coureur Maximilian Günther heeft zojuist de allereerste race van de FIA Formule E Home Challenge gewonnen. Nick Cassidy (Envision Virgin Racing) werd tweede gevolgd door Pascal Wehrlein (Mahindra Racing).

Hoewel Günther de race wist te winnen, startte hij niet vanaf poleposition, die plek was namelijk voor Stoffel Vandoorne. In de eerste bocht wist Vandoorne de leiding te behouden. Achter hem verloor Wehrlein echter zijn tweede plek aan Günther, gevolgd door Cassidy op de derde plek.

Vanwege een crash viel Vandoorne later in de race terug naar de vijfde plek, waardoor Günther aan de leiding kwam. De Duitser reed zonder al te grote problemen de resterende rondjes en finishte 2,2 seconden voor Cassidy. Veel andere coureurs wisten vandaag niet te finishen. Met nog vier rondes te gaan, waren er slechts zestien coureurs over.

Door de eerste race van de Home Challenge te winnen, pakt Günther de leiding in het klassement. "Het was geen gemakkelijke race", zei de Duits-Oostenrijkse coureur kort na het evenement. "Hoewel het niet de echte wereld is, zijn we allemaal competitief en willen we vooraan staan."

De race van vandaag was de eerste officiële race van de Formule E Home Challenge. Deze challenge is in het leven geroepen om door middel van online races geld in te zamelen voor UNICEF. De opbrengsten van de challenge zullen gebruikt worden om kinderen over de hele wereld gezond en veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden