Günther Steiner: "Geen kans gehad om mensen te bedanken"

door Tim Koenders
Günther Steiner Haas

Günther Steiner heeft naar eigen zeggen geen kans gehad om mensen binnen het team van Haas te bedanken. Steiner was sinds de eerste race die het team reed in de Formule 1 de teambaas maar moet volgend jaar plaatsmaken.

Afgelopen week kwam ineens het nieuws naar buiten dat Haas afscheid neemt van teambaas Günther Steiner. Sinds de toetreding in de Formule 1 was Steiner de teambaas van Haas. Na een goed seizoen in 2018 heeft het team het de laatste vijf seizoenen lastig. Ook in 2023 was dit het geval. Haas eindigde met slechts twaalf punten als laatste in het constructeurskampioenschap. De positie waar ze in 2021 ook eindigden. In 2024 zal Ayao Komatsu het stokje van Steiner overnemen.

Steiner_XPB_1008418

Afscheid

Tijdens de autosportbeurs Autosport International ging de Italiaan in op het vertrek bij Haas. “Ik wil graag beginnen met een kleinigheidje van mijn kant. Ik heb namelijk nog geen kans gekregen mensen binnen Haas te bedanken. Uiteraard wil ik alle teamleden bedanken, ik heb namelijk nog geen afscheid kunnen nemen. Het zou leuk zijn als ik ze nog persoonlijk kan bedanken.” Naast te teamleden wil Steiner ook alle fans bedanken voor de afgelopen jaren.

Lees ook: Alpine: 'Je kan Red Bull niet verslaan door RB19 te kopiëren'

Lees ook: Haas over vertrek Steiner: Geen zin om weer laatste te worden

Lees ook: Stella: "McLaren focust zich op dagelijkse verbeteringen en flexibiliteit"

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden