Günther Steiner: We gaan voor zesde plaats in kampioenschap

door Tim Koenders
Günther Steiner / Haas / Grand Prix van Bahrein

Haas gaat zich volgens teambaas Günther Steiner richten op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. De teambaas begrijpt wel dat het lastig kan worden, hij zou ook tevreden zijn met de zevende plaats.

Na een aantal slechte jaren in de Formule 1 heeft Haas vooraf aan het seizoen van 2022 enorme stappen gemaakt. In 2021 reed het team vrijwel iedere race achteraan. De nieuwe reglementen hebben ervoor gezorgd dat het team nu kan strijden om de punten. Kevin Magnussen behaalde al punten tijdens de eerste race in Bahrein. Mick Schumacher heeft in Groot-Brittannië zijn eerste punten weten te pakken. Na twee weekenden op rij met beide auto's in de punten te zijn geëindigd kijkt Haas nu verder naar voren. Volgens teambaas Günther Steiner kan het team met AlphaTauri en Alfa Romeo strijden om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap.

Kevin Magnussen Haas
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Hard blijven werken

“Het zou geweldig zijn als we als zesde kunnen eindigen, al zou een zevende plaats ook al goed zijn hoor. Alles boven de zesde plaats lijkt mij een lastige opgave aangezien het gat naar die teams te groot is.” Dat liet Steiner weten volgens Formula 1. “Natuurlijk zullen we niet ieder weekend zo’n goed weekend hebben als in Oostenrijk. Maar we moeten gewoon hard blijven werken, alleen dan kunnen we zesde worden.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max breekt records

Lees ook: Yuki Tsunoda krijgt hulp van psycholoog

Lees ook: Christopher Bell wint NASCAR-race op New Hampshire

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden