Haas-coureurs hebben nog niet het gewenste weekend

alonso sprint imola

Haas-coureurs Mick Schumacher en Kevin Magnussen zijn niet tevreden met de behaalde resultaten in de kwalificatie. Magnussen start de race vanaf P17. Teamgenoot Schumacher zal vanaf P15 de Grand Prix van Australië beginnen.

Beide coureurs zijn er optimistisch over dat de auto klaar is voor de race morgen, maar hebben tot nu toe nog niet de gewenste resultaten behaald. "Het is tot nu toe nog niet ons weekend. We hebben nog niet de sweet spot van deze baan gevonden", vertelt Magnussen tegenover F1.com

Rommelige kwalificatie

De auto heeft wat verbeteringen gehad, maar door de rode vlag in Q1 kwam de auto niet goed uit de verf. "In de kwalificatie was het rommelig door de rode vlag. Hierdoor is het resultaat ook niet representatief voor wat de auto kan", aldus de Deense coureur.

Ook Schumacher had last van een rommelige kwalificatie, dit kwam meer door het verkeer op de baan. "Helaas had ik last van verkeer in de laatste sector en zaten er ineens 4 á 5 auto's voor me. Dat was geen prettige verrassing", vertelt de Duitser.

 

Positief over zondag

Ondanks een matige kwalificatie zijn beide heren positief over de race van zondag. "We starten niet op de beste positie, maar ik ben er optimistisch over dat we een goede auto hebben voor de race", volgens Magnussen. De baan is aangepast waardoor inhalen makkelijker zou moeten zijn. "Dat is in ons voordeel, als je vanuit onze positie start zou het makkelijker zijn om in te halen."

Mick hoopt om te kunnen vechten en wat plekken te kunnen winnen. "Hopelijk zijn we in de positie om te kunnen vechten", aldus Schumacher. De Haas auto heeft positieve dingen laten zien met de long runs. "De auto voelde goed aan tijdens de long runs en laat zien dat hij goed kan volgen. Hopelijk lukt dat ook en kunnen we anderen passeren."

Lees ook: Max Verstappen teleurgesteld: Als team willen we meer

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

Lees ook: Sergio Pérez: We hadden een verkeerde strategie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen