Haas-coureurs tevreden na goed teamwerk tijdens GP Saoedi-Arabië

Haas GP Saoedi-Arabië

Haas-coureurs Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen kenden een vermakelijke race op het Jeddah Corniche Circuit. Waar de Deen na enkele gevechten en tijdstraffen als twaalfde over de streep kwam, eindigde de Duitser als tiende tijdens de GP in Saoedi-Arabië. Hiermee scoorde het Amerikaanse team haar eerste punt van 2024. Een resultaat dat de goed samenwerkende Haas-coureurs tevreden stemt. 

Het Haas F1 Team pakte op het stratencircuit in Jeddah door goede tactiek een belangrijk punt voor het constructeurskampioenschap. Het Amerikaanse team besloot tijdens de safety car-situatie, die vroeg in de race ontstond na een harde crash van Aston Martin-coureur Lance Stroll, om de auto's te splitten: Hulkenberg maakte geen pitstop en reed op zijn mediums dus in de top tien, terwijl Magnussen wel een vroege stop maakte naar de hards en net buiten de punten reed.

Hulkenberg: "Het was perfect teamwerk"

Maar dat was niet de sleutel van het tactische steekspel van Haas, want dat was Kevin Magnussen. De Deen reed, nadat de saftey car de baan verliet, op P12, en hij had een hele trein aan coureurs achter zich rijden, waarmee hij in gevecht ging. Maar de Haas-coureur drukte daarbij Albon tegen de muur, waavoor hij een tijdstraf van tien seconden kreeg. Echter was dat niet de enige straf voor de Deen, want tijdens het inhalen van Yuki Tsunoda kwam Magnussen met vier wielen buiten de baan terecht, maar de 31-jarige coureur hield vast aan de positie en ontving opnieuw tien seconden tijdstraf. Omdat zijn race zwaar in gevaar was, vroeg het team aan Magnussen om het tempo wat te gaan drukken, zodat hij de hele trein achter hem op zou houden. Zo kon zijn op P10 rijdende teamgenoot Hulkenberg wegrijden en zijn banden wisselen zonder een plek te verliezen. Dit resulteerde in het eerste punt van 2024 voor het Amerikaanse team. 

De Duitser is vanzelfsprekend erg tevreden met het punt, maar ook met het puike werk van zijn teamgenoot. "Een punt is tegenwoordig veel waard", vertelt Hulkenberg tegenover F1.com. "Het voelde als een hele nette race, en strategisch gezien een heel goede race van het team. Tijdens de vroege safety car, die we van tevoren hebben besproken, hebben we de auto’s gesplitst en dat pakte goed uit. Bij de herstart, toen de snellere auto's voor mijn neus verdwenen, slaagde ik erin om in de vrije lucht een goed tempo en een goed ritme te krijgen. Ik denk dat dat de sleutel was, maar ook het teamwerk van Kevin vandaag om de anderen af ​​te remmen zodat ik een pitvenster kon maken. Het was perfect teamwerk en ik zal hem later dit seizoen een gunst bewijzen", aldus de 36-jarige Duitser.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Magnussen: "Punt erg belangrijk voor ons"

Ook Kevin Magnussen is erg tevreden na de GP van Saoedi-Arabië. Niet alleen vanwege het goede teamwerk dat een punt opleverde, maar ook vanwege de snelheid van het Amerikaanse team. "Ik liet een goed tempo zien, maar helaas kreeg ik twee straffen, dus dat is natuurlijk geen geweldige dag voor mij", begint de Deen tegenover F1.com. "Aan de andere kant heb ik dat, denk ik, goedgemaakt door iedereen achter me te houden en zo een gat te creëren voor Nico om de pitstraat in te gaan. Hij scoorde een punt, dus dat is super belangrijk. Op dit moment vecht ik niet voor een kampioenschap, dus het echte gevecht vindt plaats in het constructeurskampioenschap, en ik ben blij dat we vandaag een punt hebben gescoord. Het is enorm voor het team, we hebben het vandaag verdiend en het is positief dat we de snelheid hebben."

 

Lees ook: Max Verstappen wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Charles Leclerc: "We zijn een stap beter"

Lees ook: Teleurstelling voor Bottas en Zhou: "Het moet gewoon beter"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden