Haas gediskwalificeerd na afloop van kwalificatie, pitlanestart voor de race

door Shakyra van den Heuvel
Kevin-Magnussen-Qatar-2023-zondag

Wederom een tegenvallende kwalificatie voor het team van Haas. Nadat ze niet door konden gaan naar Q3, blijken ze achteraf gediskwalificeerd te zijn. Dit betekent dat ze beide vanuit de pitstraat zullen moeten beginnen. Over het resultaat zelf waren ze zelf ook niet tevreden, aangezien ze beiden wisten dat er meer in zat.

In de afgelopen kwalificaties lukt het maar niet om een goede ronde neer te zetten voor Kevin Magnussen. Dit heeft hij inmiddels al een paar keer meegemaakt, wat ten koste gaat van zijn kwalificatieresultaten. Ook tijdens de kwalificatie in Monaco moest hij zijn snelle ronde afbreken voor een onbekende reden, daarna kwam hij in veel verkeer terecht. “We konden vechten voor Q3 en dat bekent hier dat je een goede kans hebt op punten”, aldus Magnussen na afloop bij F1.com. Verder geeft hij aan dat hij extra benzine had meegenomen om meer ronden te kunnen rijden, maar dat het voor hem geen zin heeft als hij zijn rondes vroegtijdig moet afbreken. Nico Hülkenberg was iets enthousiaster over zijn kwalificatie, maar weet ook dat er nog meer mogelijk was geweest. “Ik had een goede ronde dus daar was ik blij mee. Helaas was het gewoon niet snel genoeg”. Toch is de Duitser wel optimistisch over het verloop van de race. “We moeten wat risico’s gaan nemen. We zullen kijken wat we kunnen doen.”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Diskwalificatie

Na afloop van de kwalificatie maakten de stewards bekend dat beide coureurs zijn gediskwalificeerd, dit betekent dat ze beiden vanuit de pitstraat moeten starten. De stewards hadden een onregelmatigheid ontdekt bij het openen van het drag reduction system (DRS) op de achtervleugel van beide auto's. De stewards oordeelden dat de achtervleugel van beide auto's niet aan de regels voldeed.

Lees ook: VCARB-coureurs vonden kwalificatie in Monaco 'lastiger dan verwacht'

Lees ook: Aston Martin-coureurs hadden last van verkeer tijdens kwalificatie Monaco

Lees ook: Slechtste kwalificatie van het seizoen voor Red Bull tijdens GP Monaco

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden