Helmut Marko: Masi weg mede door Hamilton

Header liveblog 1 Bahrein

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko denkt dat Lewis Hamilton medeverantwoordelijk is voor het vertrek van wedstrijdleider Michael Masi, nadat de Australiër zijn baan kwijtraakte na de laatste race van 2021.

De FIA stelde na de laatste race van het seizoen een onderzoek in naar de beslissingen die werden genomen in Abu Dhabi met als gevolg dat Michael Masi zijn baan als wedstrijdleider van de Formule 1 kwijtraakte en dat vond Red Bull Racing bijzonder onrechtvaardig. Teambaas Christian Horner vond het ontslag hard, wereldkampioen Max Verstappen had het gevoel dat Masi onder de bus was gegooid en nu geeft Helmut Marko Lewis Hamilton gedeeltelijk de schuld.

"Met zijn stilte, wilde hij zijn onvrede over de situatie en beslissingen laten blijken", liet Marko weten aan het Duitse RTL. "En dat gedrag heeft ertoe geleid dat Masi zijn baan kwijtraakte", aldus de Oostenrijker.

Helmut Marko - Horner

Opoffering

Marko denkt ook dat Masi gewoon had moeten blijven, zeker nu de wedstrijdleider ondersteuning gaat krijgen van een soort VAR, die de voetballerij heeft. "Het was voor hem makkelijker geweest om een VAR en een adviseur (Herbie Blash, red.) naast hem te hebben, zodat hij een beslissing kon nemen. Daar is hij nu voor opgeofferd", meent de Red Bull Racing-adviseur.

Lees ook: Helmut Marko: Red Bull, Mercedes en Ferrari rijden vooraan

Lees ook: Portimao in beeld als vervanger Rusland

Lees ook: Kennismaking met nieuwe wedstrijdleider: Wie is Freitas?

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden