Helmut Marko: "Pérez doet het nu beter dan Bottas"

Perez-marko-imola

Helmut Marko is tevreden met de rol van Sergio Pérez binnen Red Bull Racing. Pérez wist afgelopen weekend derde te worden tijdens de GP van Frankrijk en haalde aan het einde van de race nog Valtteri Bottas in, waarmee hij de rol van tweede coureur steeds beter invult.

Sinds het vertrek van Daniel Ricciardo wist Red Bull geen goede teamgenoot voor Verstappen te vinden. Pierre Gasly en Alexander Albon werden kansloos verslagen door de Nederlander en konden het Mercedes niet lastig maken. Nu Sergio Pérez naast Verstappen rijdt, gaat het een stuk beter met Red Bull. Mede door de goede resultaten van de Mexicaan staat Red Bull eerste in het WK voor de constructeurs.

"Dit is waarom we hem binnen hebben gehaald"

Ook Red Bull-adviseur Helmut Marko is tevreden met Pérez. Tegenover F1 Insider liet Marko weten dat Pérez in Frankrijk liet zien waarom hij is binnengehaald. "Dit is waarom we hem hebben ingehuurd", begint Marko. "Hij wordt niet voor niets een bandenfluisteraar genoemd en dat is ook de reden waarom hij in Frankrijk een éénstopper kon rijden en Bottas nog kon inhalen."

Sergio Perez / Red Bull Racing / Pirelli / Frankrijk / Paul Ricard
Foto: Pirelli / Mark Sutton / LAT Images

Marko is blij dat Pérez presteert naar de verwachtingen. "Pérez doet het op dit moment beter dan Bottas en dat is precies wat we willen." Volgens Marko speelt Pérez een grote rol in de strijd tegen Mercedes. Marko zegt daarover: "Het is niet zo dat hij alleen een wingman is. Als Max pech heeft staat Sergio er en wint hij de race. Mercedes heeft dat gemerkt en door de rol van Pérez kunnen ze niet langer tactische spelletjes spelen zoals de voorgaande jaren."

Lees ook: In de W series zijn vrouwen aan zet

Lees ook: Bleekemolen: “Het zal om honderdsten gaan in Oostenrijk”

Lees ook: Thomas Ten Brinke stopt met autosport

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden