Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: VT3 & Kwalificatie

Verstappen vrijdag Monaco

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de derde training en de kwalificatie in Monaco, met onder andere de heerlijke strijd voor pole en de dramadag van Pérez.

Hero

Verstappen vs. de rest

Wat was het smullen vandaag. Iedereen weet, pole in Monaco is een matchpoint voor de race. Het ging op het scherpst van de snede. Iedere ronde was weer iemand anders de koploper, met vaak Max Verstappen op P1. Uiteindelijk was het ook de Nederlander die met de eerste startplek er vandoor ging. Dat was volledig te danken aan een briljante derde sector. Het was voor de fan genieten geblazen zaterdagmiddag. Hopelijk kan de strijd zondag doorgezet worden!

Esteban Ocon

Heel even rook Esteban Ocon aan zijn eerste pole, maar uiteindelijk werd het de vierde tijd. Een voordeeltje is het dat Charles Leclerc drie plekken teruggezet is na zijn ophouden van Lando Norris, dus vanaf plek drie start Ocon zondag. De hele zaterdag kwam de Fransman in de top terecht met zijn tijden en de kers op de taart is de derde plek. Zondag een podium en het feest is compleet. Onverdiend zou het zeker niet zijn.

Zero

Sergio Pérez

Gekscherend werd Pérez de King of the Streets genoemd, aangezien veel overwinningen van de Mexicaan op stratencircuits gescoord werden. De kans dat dit kunststukje zondag ook gaat gebeuren is bijzonder klein. In Q1, zonder dat er echt druk op stond, gleed Pérez bij bocht één de vangrail in. Resultaat van dit ongeluk, starten vanaf plek twintig. Helemaal achteraan op een baan waar inhalen lastiger is dan op welke baan dan ook, het lijkt een kansloze missie om punten te halen. Niet alleen de race is daarmee vergooid, ook kan Pérez het aanhaken bij Verstappen voor de titel bijna uit zijn hoofd zetten. Eeuwig zonde.

Lance Stroll

Ai, ai Lance Stroll. Waar teamgenoot Fernando Alonso heel erg dichtbij de eerste startplek staat, moet Stroll vanaf plek veertien de Monegaskische race aftrappen. Het zag er nog aardig uit eerder op de zaterdag, maar de kwalificatie werd een fiasco. De Canadees moet hopen op een cadeautje van de weergoden, anders is punten zondag al een horde te ver. 

Lees ook: Pérez biedt excuses aan team aan na kwalificatiecrash

Lees ook: Williams-coureurs blij met auto in Monaco

Lees ook: Zware zaterdag voor Alfa in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden