Pérez biedt excuses aan team aan na kwalificatiecrash

perez monaco

Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft zijn hand in eigen boezem gestoken na de crash tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De Mexicaan crashte in Q1 en moet zodoende zondag de race vanaf de laatste plek starten.

In gesprek met F1.com legde Pérez uit wat er gebeurde tijdens de crash. "Ik verloor de achterkant in de bocht, vrij laat ook. Het was een fout van mij, een hele grote. Ik kan het moeilijk accepteren dat dit gebeurd is en kan moeilijk onder woorden brengen wat ik voel. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn team, zij verdienen dit niet."

Geen kans

Pérez moet helemaal vanaf achteraan starten en moet veel plaatsen goedmaken om punten te scoren. Inhalen is echter op het circuit van Monte Carlo bijna onmogelijk. Pérez ziet het dan ook somber in. "Ik heb nauwelijks kansen. Ik denk dat ik niets kan halen", sprak een teleurgestelde Mexicaan.

WK-kansen

Voor Pérez kan deze mislukte kwalificatie mogelijk veel pijn doen voor zijn kansen in het wereldkampioenschap. Nu zit hij zijn teamgenoot Max Verstappen op de hielen, een nulscore kan het gat vergroten. Op de derde plaats staat nu Fernando Alonso, die er dit weekend sowieso niet overheen kan, maar wel meer druk op Pérez kan leggen

Lees ook: Max Verstappen op pole in Monaco, Pérez start achteraan

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

Lees ook: Mercedes: Upgrades geven hoop voor toekomst

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden