Mercedes: Upgrades geven hoop voor toekomst

door Tim Koenders
hamiltonmercedes2023

Lewis Hamilton en George Russell eindigden als zesde en achtste tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Het team bracht verschillende upgrades mee naar het stratencircuit en die lijken goed te werken.

“Q1 en Q2 zagen er heel sterk uit. Het is heel jammer dat het niet samenkwam in Q3. De tweede of derde startrij had er zeker ingezeten. Om daar drie tienden achter te staan terwijl de potentie er was is erg frustrerend.” Dat liet Russell weten tegenover Formula 1. “Je kunt eigenlijk alleen maar inhalen rond de pitstops. Ik vraag mij dus af wat we kunnen doen van deze positie.”

Lewis Hamilton

“Het was een hele lastige kwalificatie, ik pushte eigenlijk te hard. De auto doet dan eigenlijk niet meer wat je wil. Voor mijn gevoel had ik geen andere keuze want anders hadden we ook niet bij de eerste tien gestaan. Eigenlijk rij ik de hele tijd net iets over de limiet.” Lewis Hamilton had het lastig in de tweede sector. “De upgrades werken goed al moeten we nog steeds werken aan de balans. Het geeft in ieder geval hoop voor de toekomst.”

Lees ook: Max Verstappen op pole in Monaco, Pérez start achteraan

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden