Zware zaterdag voor Alfa in Monaco

door Gijs Leuvenink
alfamonaco2023

Beide Alfa Romeo-coureurs kijken zeer ontevreden terug naar de prestaties tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Valtteri Bottas werd vijftiende, Guanyu Zhou moet als negentiende aan de start verschijnen zondag.

Guanyu Zhou tast volledig in het duister waardoor het gebrek aan snelheid veroorzaakt werd. "De baan werd steeds beter, maar voor mijn auto helemaal niet. Ik begon juist veel meer te glijden. Ik voel me enorm gefrustreerd. We zaten er eerder goed bij, maar toen gingen we weer verder naar achteren."

Bottas: Q2 ging mis door verkeer

Valtteri Bottas kwam laat de baan op om zo van de betere baan gebruik te maken, maar dat pakte door het verkeer verkeerd uit. "We wilden de betere baan gebruiken, maar ik zat midden tussen de concurrentie. Daardoor kon ik het er niet uithalen. De auto voelt wel goed, ik geloof dat Q3 mogelijk was."

Zware zondag

Na een moeilijke zaterdag zijn de coureurs niet al te optimistisch over zondag. Zhou hoopt de race ongeschonden door te komen. "We moeten hopen dat we de balans morgen weer vinden, het is heel moeilijk dit weekend. Het ene moment is het goed, de andere niet. Het is heel inconsistent."

Bottas heeft stiekem hoop op een bui, anders voorziet hij een lange zondag. "Ik zou het niet erg vinden als het wat natter zou worden. Anders wordt het van achteraan een hele lange race. We zullen hoe dan ook ons best doen morgen."

Lees ook: Mercedes: Upgrades geven hoop voor toekomst

Lees ook: Pérez biedt excuses aan team aan na kwalificatiecrash

Lees ook: Williams-coureurs blij met auto in Monaco

 

 

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden