Hero or Zero: VT3 en Kwalificatie GP Japan

Ocon Zandvoort zaterdag 2022

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de derde vrije training en de kwalificatie van de Grand Prix van Japan, met onder andere twee Fransmannen, een ontketende Sebastian Vettel en Kevin Magnussen.

Hero

Esteban Ocon

Na VT1 waarin Fernando Alonso bovenaan eindigde, leek alles erop te wijzen dat de Spanjaard kanshebber was voor een tweede of derde startrij. Ook in de laatste training op zaterdag was de man uit Oviedo bijna een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot. De Fransman die eerder te horen kreeg dat Pierre Gasly volgend jaar naast hem in de Alpine zit, piekte vandaag op het juiste moment. Esteban Ocon toverde een goed rondje uit de hoge hoed die hem een vijfde plek heeft opgeleverd, voor beide Mercedessen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esteban Ocon 🇫🇷 (@estebanocon)

Sebastian Vettel

In VT3 wist Lance Strol in de top 10 te finishen, maar in de kwalificatie moest de Canadees het onderspit delven.De geroutineerde Duitser geeft de laatste paar races kleur aan zijn afscheidstournee. De viervoudig wereldkampioen liet vandaag op een rijderscircuit als Suzuka dat hij uit het goede racehout is gesneden. Terwijl zijn teamgenoot Lance Stroll vanaf de laatste startrij de race moet aanvangen, weet Vettel zijn Aston Martin toch op een knappe negende plek te zetten.

 

Zero

Pierre Gasly

Op het circuit waar voor het laatst door de Formule 1 in 2019 werd gereden wist Pierre Gasly knap als zevende te finishen. Vandaag ging het een stuk minden in Japan voor de Alpha-Tauri-coureur. De Fransman kondingde eerder vandaag aan dat hij vanaf volgend seizoen voor het team van Alpine zou rijden. Het is te hopen voor de man Rouen dat het een incident is, want in VT3 eindigde Gasly als laatste. Ook in de kwalificatie wist hij zich niet voor Q2 te kwalificeren, hij zal de race vanaf de zeventiende plek moeten aanvangen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin Magnussen (@kevinmagnussen)

Kevin Magnussen

Gisteren de Hero, vandaag Zero. Het kan snel gaan in de wereld van de Formule 1. In beide vrije trainingen wist de Haas-coureur de vijfde tijd neer te zetten. Op het droge circuit in Japan gaat het een stuk minder voor K-Mag. Met een achttiende tijd lijkt de kans op punten voor de Deen klein. Magnussen heeft al zes races op rij geen punten weten te bemachtigen en met een negende startrij zal het lastig worden om de negatieve spiraal om te buigen.

 

Lees ook: George Russell: Zwakte is op Suzuka blootgelegd

Lees ook: Esteban Ocon: Het is een sterk weekend

Lees ook: Daniel Ricciardo volgend jaar niet op Formule 1-grid

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden