Christian Horner: Agressieve rijstijl maakt Verstappen populair

08 mrt 2022 door Tim Koenders
alonso sprint imola

Christian Horner is zeer te spreken over de agressieve rijstijl van Max Verstappen. De teambaas vindt dat de Nederlander gewoon moet blijven rijden zoals hij in 2021 deed. Veel mensen vonden zijn acties in verschillende races te agressief maar daar is Horner het niet mee eens.

Toen Max Verstappen in 2015 in de Formule 1 kwam, werd gelijk duidelijk dat hij voor ieder punt wilde gaan. Zijn agressieve rijstijl zorgde af en toe voor vragen bij mensen binnen de Formule 1. Zo kwam de vraag of de Nederlander niet veel te jong was. In 2021 kon Verstappen voor het eerst echt meestrijden om de wereldtitel en net als in alle voorgaande seizoenen reed hij op geheel eigen wijze. Niet iedereen vond dat hij daarbij binnen de lijntjes kleurde. Incidenten zoals tijdens de Grands Prix van Italië, Brazilië en Saoedi-Arabië werden door verschillende mensen als voorbeeld daarvan gezien.

Max Veratappen / GP Grand Prix van Saoedi-Arabië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Dan Mullan / Getty Images)

Niets veranderen

Christian Horner, teambaas van Red Bull, is het totaal niet eens met die meningen. Hij vindt de rijstijl van de Nederlander juist goed. “Binnen het team bespreken we ieder incident en het klopt dat Verstappen agressief rijdt. Maar dat is gewoon zijn stijl en hij is daarmee erg constant. Dit alles maakt hem de populairste rijder op de grid.” Dat liet Horner weten tegenover BBC. Op de vraag of Verstappen zijn rijstijl aan moet houden is de Brit duidelijk. “Absoluut, hij zal altijd proberen het randje op te zoeken om zich te verbeteren. Hij heeft zich afgelopen seizoen erg volwassen gedragen.”

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 op Imola

Lees ook: Max Verstappen test vrijdag in Bahrein, Sergio Pérez trapt af

Lees ook: Met deze banden rijden F1-coureurs tijdens opening seizoen

08 mrt 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen