Horner heeft geen haast met line-up 2025

Perez AUS24

Teambaas van Red Bull, Christian Horner, laat weten dat hij geen haast heeft met het bevestigen van de line-up voor het seizoen van 2025. Hij geeft aan dat hij in een luxepositie zit en dat hij genoeg keuze heeft voor zijn tweede zitje naast Max Verstappen. 

De eerste coureur van het team, Max Verstappen, heeft nog een contract t/m 2028. Het contract van zijn teamgenoot, Sergio Pérez, loopt aan het einde van dit seizoen af. Christian Horner zou er dus voor kunnen kiezen om een nieuwe coureur in zijn Red Bull te zetten, maar de zekerheid van Pérez kan het team goed gebruiken. De Mexicaan heeft een goede start van het seizoen en heeft al vier podiumplaatsen gehaald in de vijf verreden races. Hierdoor hoop Pérez indruk te maken bij onder anderen Christian Horner zodat hij zijn contract kan gaan verlengen bij het team. "Natuurlijk wil hij morgen ongetwijfeld een aankondiging doen. Maar wij als team hebben geen haast. We bevinden ons in een gelukkige positie waarin veel coureurs natuurlijk graag voor ons team willen rijden", aldus Horner tegen F1.com. Vervolgens gaat hij verder over dat hij graag het huidige constante niveau wil behouden van de Mexicaan, maar dat hij zeer tevreden is met zijn huidige line-up. 

Horner Perez

Foto: Red Bull Content Pool

Opties

Als we kijken naar welke opties Red Bull heeft, zijn dit er best veel. Al langere tijd wordt de naam van Carlos Sainz genoemd. Hij moet het team van Ferrari verlaten en is op zoek naar een nieuw team. Daarnaast is hij een Red Bull-junior en dus al bekend met het team. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld Yuki Tsunoda, Liam Lawson en sommige bronnen zeggen zelfs Daniel Ricciardo. Ze zullen allemaal afkomstig zijn uit het zusterteam Visa Cash App RB. Vooralsnog zal Red Bull de prestaties van Pérez in de gaten houden en daar de beslissing op maken. "Hij heeft veel uren in de simulator gestoken en zijn benadering van een Grand Prix-weekend, zijn set-up enzovoort, komt overeen met die van zijn teamgenoot. Hij past zich goed aan en heeft dit jaar tot nu toe een paar goede races gereden."

Lees ook: Zak Brown kijkt uit naar upgrades voor McLaren in Miami

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden