Komatsu over bandenproblemen Haas: "Ik zou niet zeggen dat het weg is"

Haas 2024 auto

Het Haas F1 Team leek de bandenproblemen van 2023 te hebben opgelost, maar teambaas Ayao Komatsu benadrukt dat dit nog niet helemaal het geval is. De Japanner wijst hierbij naar de sprintrace van Nico Hülkenberg op het Shanghai International Circuit.

Nico Hülkenberg, die heeft aangekondigd vanaf 2025 voor Sauber te rijden - viel hard terug tijdens de sprintrace in China. De Duitser begon op P13, maar viel in negentien ronden tijd terug tot de negentiende plek. Hoewel het Haas F1 Team op het gebied van banden veel progressie heeft geboekt ten opzichte van vorig jaar, zijn de problemen volgens teambaas Ayao Komatsu nog steeds niet helemaal verdwenen. "Ik zou niet zeggen dat het weg is", zegt Komatsu in gesprek met Motorsport.com. "We hadden bijvoorbeeld wel wat dingen verwacht [in China, red.], maar we hebben iets compleet anders ervaren. Kijk naar Nico's sprintrace: het is niet alleen een bandenprobleem, maar het gevolg van verschillende factoren. We hebben Nico's banden gesloopt. Dus ik kan nog steeds niet zeggen dat we het probleem 100 procent achter ons hebben gelaten."

Vorig jaar was de VF-23 juist heel sterk over één ronde, maar in de races vielen Hülkenberg en teamgenoot Kevin Magnussen hard terug doordat de banden te snel oververhit raakten en de rondetijden kelderden. Over de winter heeft het team zich daarom volledig gericht op het oplossen van dat probleem, maar vooralsnog zijn er te veel schommelingen in de resultaten. Zo eindigde Hülkenberg tijdens de sprintrace als negentiende, maar tijdens de Grand Prix op zondag wist de Duitser als tiende over de finish te komen en dus een punt te pakken. Komatsu ziet deze schommelingen ook en zegt dat het Amerikaanse team moet gaan verbeteren. "Dit circuit met deze temperatuur en deze bandencompounds heeft enkele nieuwe problemen aan het licht gebracht", legt de Japanner uit. "Maar we concentreren ons daar nu op dus ik denk dat dit iets is wat we kunnen verbeteren."

 

Lees ook: McLaughlin wint enerverende Grand Prix of Alabama, VeeKay zeventiende

Lees ook: Christian Horner: “Motorproject gaat zich uitbetalen”

Lees ook: Manager Carlos Sainz: “Verwacht nog geen groot nieuws”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden