Nico Hülkenberg verkast van Haas naar Sauber eind 2024

door Olav Veenhof
Hulkenberg

Nico Hülkenberg gaat Haas aan het einde van 2024 verlaten. Op Instagram werd aangekondigd dat de 34-jarige Duitser het Amerikaanse team zal verlaten. Hülkenberg wordt al een tijdje gelinkt aan een overstap naar Sauber, dat vanaf 2026 het fabrieksteam van Audi wordt.

Na drie seizoenen zonder een vaste positie, maakte Hulkenberg in 2023 zijn opmerkelijke comeback in de Formule 1. Nu, na dit seizoen, neemt hij afscheid van Haas. "Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor Nico's inzet gedurende zijn tijd bij ons team. Hij heeft zich bewezen als een waardevolle teamspeler en het was een genoegen om met hem samen te werken," laat teambaas Ayao Komatsu in een verklaring van Haas weten.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Silly Season

Silly Season is in volle gang bezig. Na het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari, weten we nu ook dat Nico Hülkenberg volgend jaar voor een ander team zal rijden. De meest logische vervanger zou Oliver Bearman zijn. De 18-jarige Brit maakte indruk tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië, waar hij zevende werd in de Ferrari van Carlos Sainz.

Audi

De ervaren Duitse rijder wordt al lange tijd gelinkt aan een overstap naar Sauber. Het Zwitserse team werkt naar een fabrieksteamstatus met Audi vanaf 2026. Bottas en Guanyu Zhou hebben een kleine kans om te blijven. Audi zoekt namelijk een grote naam en zal dit kunnen vinden in de vorm van Hülkenberg en Carlos Sainz, die bij Ferrari vertrekt.

 

Lees ook: Waarom Adrian Newey vertrekt bij Red Bull

Lees ook: Fernando Alonso pleit voor meer bandensets tijdens sprintweekend

Lees ook: Adrian Newey zoekt nieuwe uitdaging en gaat Red Bull verlaten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden