Horner heeft vertrouwen in Red Bull-motor 2026: "Behalen onze doelen"

Verstappen in auto Bahrein test

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft aangegeven dat het motorenproject van 2026 helemaal op schema ligt voor Red Bull. Volgens de Brit zijn alle gestelde doelen behaald.

Alle motorenfabrikanten in de Formule 1 zijn momenteel druk bezig met de ontwikkeling van de krachtbronnen voor 2026. Nieuwe technische regels zullen vanaf dat moment in gaan, waarbij er een gelijke verdeling komt tussen motorisch- en elektrisch vermogen. Red Bull Racing werkt samen met Ford aan het ontwikkelen van een eigen motor, maar er zijn geruchten dat de ontwikkeling achterloopt op schema. Teambaas Christian Horner ontkent echter dat dit het geval is. "We behalen al onze doelen," verzekert de topman tegenover Motorsport.com. Alhoewel de doelen worden behaald is Horner niet zeker of het vermogen gelijk loopt met de concurrentie. "Dat is heel lastig in te schatten, maar we zien achter de schermen dat iedereen zich gigantisch inzet", vertelt de Brit. "Het is echt een race tegen de klok om voor 2026 klaar te staan." 

Bij Red Bull's campus in Milton Keynes is een speciale faciliteit gebouwd, waar Red Bull onder de naam Red Bull PowerTrains de motoren produceert. Christian Horner is onder de indruk van de mogelijkheden die daar geboden worden. "We hebben alles in huis, zowel op test- en ontwikkelingsgebied, met bijvoorbeeld testbanken, als op productiegebied", aldus de teambaas. "De engineers hebben nog maar twee jaar de tijd, dat is heel kort. De leercurve is heel steil, maar we zitten precies op de plek in de curve waar we willen zijn."

Horner Verstappen japan
Foto: Red Bull Content Pool
 

Verstappen maakt zich geen zorgen

Max Verstappen heeft al meerdere keren aangegeven geen voorstander te zijn van de nieuwe regels die in 2026 in gaan. Ook zou de Nederlander zich zorgen maken over de ontwikkeling van de motor bij Red Bull, zelf zegt hij dat het veel te vroeg is om zich zorgen te maken. "Als ik daar nu al over moet speculeren… Natuurlijk heb ik het daar veel met Christian Horner en de mensen die aan de motor werken over. Ze werken daar keihard aan. 2026 is nog ver weg", vertelt de Red Bull-coureur. "We weten dat het een grote taak is voor ons. Daar denken we niet te licht over", vervolgt Verstappen. "Daarnaast doen veel bekende motorenfabrikanten mee, daar kan je niet heel makkelijk van winnen. Maar wij hebben hele goede mensen die aan het project werken en we zijn daar heel enthousiast over. De tijd zal het leren waar we in 2026 staan."

 

Lees ook: Honda kijkt uit naar hernieuwde samenwerking met Alonso

Lees ook: Max Verstappen niet blij met sprintweekend in China

Lees ook: Bruno Famin: "Team is absoluut niet te koop"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden