Horner verrast door topsnelheid Mercedes

Christian-Horner-turkije-2021

Volgens Christian Horner heeft Mercedes een goede stap gezet met haar krachtbron. Dat heeft de teambaas van Red Bull Racing aan Motorsport.com laten weten. Horner verwacht dat Lewis Hamilton met deze motor sterk zal zijn tijdens de volgende race in Austin. 

Max Verstappen heeft Istanboel verlaten met een voorsprong van zes punten op Hamilton. Toch zijn er niet alleen maar positieve geluiden op te tekenen uit de mond van Horner, want Mercedes heeft volgens hem op dit moment de snelste auto. Dit komt mede door de verbeterde motor die achterin de bolide van Mercedes ligt, terwijl het team ook de langzame bochten goed doorkomt.

"Vrij verrassend om te zien"

In het verleden kon Red Bull Racing door een kleinere achtervleugel te gebruiken dit compenseren, maar zelfs dat helpt nu niet meer. "Zij hebben recent een significante stap gezet met de topsnelheid. Voorheen konden wij hen nog wel bijbenen door met iets minder vleugel te rijden, maar nu komen we niet eens in de buurt", liet Horner weten. "Wij moeten gewoon ons eigen pakket maximaliseren, maar het is wel vrij verrassend om te zien dat ze (bij Mercedes red.) zo'n stap hebben gezet met de krachtbron."

Sergio Pérez / Red Bull Racing / Grand Prix Turkije
Foto: Red Bull Content Pool / Dan Mullan / Getty Images

De Brit denkt dat de snelheid van de krachtbron kan verklaren waarom Mercedes kampt met betrouwbaarheidsproblemen. "Hun snelheid is indrukwekkend", ging Horner verder. "Maar het zou kunnen dat het één ten koste gaat van het ander, van de betrouwbaarheid dus. De delta was in ieder geval enorm. Op sommige punten was het verschil in topsnelheid zelfs vijftien à twintig kilometer per uur, dat is nog meer dan het effect van DRS."

Hamilton laatste jaren sterk in Austin

De 47-jarige teambaas voorspelt dat Hamilton sterk gaat zijn tijdens de volgende Grand Prix in Austin, Texas. De zevenvoudig wereldkampioen heeft al vijf keer in Austin gewonnen. "We weten dat Austin in de voorbije jaren een Hamilton-bolwerk is geweest en dat hij daar sterk is. Maar daarna gaan we naar Mexico en Brazilië en die banen op hoogte zijn in het verleden juist goed voor ons geweest”, aldus Horner.

Lees ook: Bottas domineert Grand Prix van Turkije, Verstappen tweede

Lees ook: Verstappen pakt leiding in kampioenschap terug

Lees ook: Lewis Hamilton: “Red Bull was het moeilijkst om in te halen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden