Horner: 'Vettel gaat volgend jaar niet naar Red Bull'

Horner-oostenrijk-gp

Geruchten over de toekomst van Sebastian Vettel gaan al een tijdje rond. Een nieuw ontstaan gerucht stelt dat de Duitser nog weleens over zou kunnen stappen naar het team van Red Bull. Christian Horner heeft in gesprek met Sky Sports F1 echter laten weten dat dat zeker niet gaat gebeuren.

"Natuurlijk is het onderwerp ten sprake gekomen", stelt Horner. "We hebben een geweldige tijd met Seb gehad en hij is voor altijd een onderdeel van onze geschiedenis. We hadden echter niet verwacht dat hij dit jaar op de markt voor een nieuw stoeltje zou zijn en onze commitment gaat uit naar onze huidige coureurs."

Vettel Grand Prix Oostenrijk 2020
@Scuderia Ferrari Press Office

Horner denkt dat het team met Max en Alex naast elkaar een goed duo heeft met veel potentie voor de toekomst. "Het is een definitieve nee (met betrekking tot Vettel red.) ben ik bang en Vettel is zich daarvan bewust. Het is ongewoon voor een viervoudige wereldkampioen om, op dit punt van het jaar, geen stoeltje meer te hebben."

Racing Point

De teambaas stelt echter ook dat Vettel volgens hem nog een aantal kansen op een stoeltje heeft. Ook kan Vettel er volgens hem altijd nog een jaar tussenuit. De kans op een stoeltje bij Racing Point is volgens Horner aanwezig maar klein. "Ik denk niet dat Lance (Stroll red.) op de reservebank gezet gaat worden."

Lees ook: GP van Steiermark VT1: snelste tijd voor Perez, Verstappen tweede

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen