Huidige Formule E-seizoen mogelijk geschrapt

Formule-E

Het huidige Formule E-seizoen wordt geschrapt als er niet voor oktober geracet kan worden. Anders kan het nieuwe seizoen niet op tijd beginnen, terwijl het vanaf dan de wereldkampioenschapstatus krijgt. Zo laat oprichter Alejandro Agag weten.

De ePrix van New York en Londen in juli zijn inmiddels al afgelast. Het voornemen is nog steeds om het huidige seizoen af te maken, maar dan moet dat wel in de zomer gebeuren. "Als we niet kunnen racen in augustus en september, dan kunnen we niet daarna alsnog beginnen", laat Agag aan Motorsport weten.

"We zullen het huidige seizoen opofferen als dat betekent dat we op tijd kunnen beginnen in december voor het seizoen 2020-2021. Dat zou uitzonderlijk zijn. Maar ik denk dat we nog twee tot vier races kunnen rijden. Waarschijnlijk twee double headers en misschien iets meer. Als dat lukt, is het goed."

Het kampioenschap heeft nu zes races verreden in vijf verschillende weekenden. Volgens de regelementen moet er nog één weekend gereden worden om het kampioenschap geldig te laten verklaren.

De FE-organisatie probeert daarom van alles om toch die ene race af te kunnen werken. Zo wordt gekeken of de race in Berlijn alsnog doorgang kan vinden of dat uitgewekeken kan worden naar permamente circuits of landen met weinig besmettingen. Zo zou Seoul, hoofdstad van Zuid-Korea, in beeld zijn.

Agag laat weten dat er gesprekken zijn geweest met de DTM om evenementen samen te organiseren. "Misschien doen we wel evenementen samen. We staan ervoor open. Maar het moet wel praktisch zijn en we kunnen ook niet doen alsof we het mooiste meisje van de klas zijn. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, met elkaar delen en gezamenlijk naar oplossingen kijken."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden