Iconische Ferrari van Schumacher staat te koop

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Op zoek naar een leuk verjaardagscadeau? De Ferrari F300 uit 1998, de auto waar Michael Schumacher één van zijn mooiste overwinningen ooit in boekte, staat voor 4,9 miljoen dollar in de verkoop in de duPontRegistry

De desbetreffende auto gebruikte Schumacher in Hongarije en Japan, waar hij door een lekke band de wereldtitel misliep, maar op de Hungaroring bleef die auto wel heel en wisten Schumacher, Ross Brawn en Ferrari McLaren door een strategische masterclass te verslaan.

Driestopstrategie

Schumacher lag de eerste helft van die race derde achter het McLaren-duo Mika Hakkinen en David Coulthard. De Duitser was sneller, maar op de bochtige Hungaroring is inhalen niet heel erg makkelijk en dus maakte Ferrari-tacticus Ross Brawn de beslissing om voor een driestopstrategie te kiezen. De Duitser ging vroeg naar binnen voor zijn tweede stop, waarbij Ferrari de auto niet vol tankte. Toen de McLarens naar binnen gingen, erfde Schumacher de leiding, maar om de driestopper te laten werken, moest hij een gat van 25 seconden opbouwen. "We hebben 19 kwalificatierondjes van je nodig, Michael", riep Brawn op de boordradio. Schumacher reageerde kalmpjes. "Oké, dank je."

Michael Schumacher

Foutje niet kostbaar

En dat lukte, ondanks een foutje in de laatste bocht, waarbij de toen tweevoudig wereldkampioen vijf seconden verloor. McLaren had geen antwoord op de snelheid van Schumacher en dus veroverde de Duitser de leiding na zijn laatste stop en won hij de race.

Lees ook: Luister naar Snelle Sam - De Grand Prix, aflevering 12

Lees ook: Ferrari-bolide ongewijzigd naar Bahrein

Lees ook: Carlos Sainz: harder pushen op nieuwe banden

 

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden