Indy Dontje in F1 aan Tafel: De Vries moet plezier terugvinden

door Tim Koenders
Nyck de Vries donderdag Miami 2023

Indy Dontje denkt dat De Vries zijn plezier weer terug moet vinden en moet gaan rijden op gevoel. Dat liet hij weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Nyck de Vries beleeft nog niet het gehoopte debuutseizoen in de Formule 1. Ook tijdens het weekend in Oostenrijk kon de Nederlander niet overtuigen. Het weekend bestond uit slechts één vrije training voordat er gekwalificeerd werd. Dat kwam de AlphaTauri-coureur niet ten goede, hij kwalificeerde zich als laatste. Tijdens de sprint op zaterdag kon De Vries ook niet verrassen terwijl de opdrogende baan wel voor mogelijkheden zorgde. Tijdens de race eindigde De Vries wel voor zijn teamgenoot maar als zeventiende. Net als in Canada streed de Nederlander met Kevin Magnussen. Na een goede eerste actie in bocht vier kreeg De Vries voor zijn actie in bocht zes een penalty. Hier drukte hij Kevin Magnussen duidelijk buiten de baan terwijl de Deen volledig naast de AlphaTauri zat. De druk neemt toe en De Vries zal er alles aan moeten doen zichzelf te laten zien in de Formule 1.

Achterkant AlphaTauri Jeddah 2023

Robot

“Hij was niet sterk genoeg dus is hij heel hard gaan trainen. Hij heeft heel erg de focus op bepaalde dingen gelegd. Ik denk dat hij op dit moment heel erg als een robot leeft.” Dat liet coureur en onder ander winnaar van de 24 uur van Daytona Indy Dontje weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Als ik mijn beste ronde moet rijden doe ik dat op gevoel. Ik bedenk niet van tevoren dat ik bij honderd meter ga remmen. Max Verstappen gaat ook echt op zijn gevoel zo hard. Dat gevoel en plezier moet hij echt weer terugvinden. Hij moet vrij in zijn hoofd worden.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen Verwoestend

Lees ook: Kevin Magnussen hekelt track limits-saga in Oostenrijk

Lees ook: Lewis Hamilton gefrustreerd na teleurstellende race

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden