Indy Dontje pakt derde plek in Michelin Pilot Challenge

door Wendy Heijting
IMG_8282

Samen met zijn Amerikaanse teamgenoot Russell Ward, is het Indy Dontje gelukt om een podiumplek te bemachtigen in de zevende ronde van het kampioenschap in de Michelin Pilot Challenge Road America. In de Mercedes AMG GT4 is het team uiteindelijk derde geworden. 

Ward startte vanaf de vierde plek. Door een heel goede start schoot hij zelfs door naar de tweede plek. "Russell reed een goede eerste stint en gaf de auto over aan mij op een derde plek", liet Dontje weten aan Grand Prix Radio. "We hadden een goede call met de pitstop, want we waren voor de safety car al in de pitstraat." De strategische zet zorgde ervoor dat het team na de safety car aan de leiding kwam. "Een heel nieuwe ervaring."

'Voor het eerst Road America in de regen'

Het was de eerste keer Road America in de regen. Volgens Dontje was het door de druk van achterliggende coureurs tricky om de baan te leren kennen in de regen. De Nederlander kwam tweemaal in contact met andere auto's, maar hij wist zich staande te houden. "Ik ben niet helemaal tevreden, maar ik heb wel mijn ritme kunnen pakken." Uiteindelijk bleek dat de uitslag van de race werd bepaald door brandstof. Dontje moest erg economisch rijden en heeft de laatste twintig minuten flink wat brandstof moeten besparen. Ondanks de moeilijkheden is het hem gelukt als derde over de finish te komen. "Het zusterteam is tweede geworden, dus we hebben een super goed resultaat behaald voor het team."

Lees ook: Bleekemolen over 1e seizoenshelft: "Unieke strijd wereldtitel" 

Lees ook: Red Bull verrast Mercedes in Hongarije

Lees ook: Datum bekend voor protest Aston Martin tegen diskwalificatie Vettel

door Wendy Heijting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden