Indy Dontje 'teleurgesteld' met uitvalbeurt in 24-uursrace Portimao

Indy-Dontje

Indy Dontje is uitgevallen in de 24-uursrace van Portimao. Tegenover Grand Prix Radio meldde Indy teleurgesteld te zijn met het resultaat, in een race die tot dan toe prima verliep.

Indy had zijn wagen op pole position gezet in de kwalificatie, maar de race heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

‘Helaas hebben we de auto moeten terugtrekken uit de race. Mijn teamgenoot Bryce Ward zat in de auto en maakte een fout in bocht 12, waardoor hij de muur aardig hard raakte. De auto is misschien zelfs zodanig beschadigd dat we het chassis hebben weten te raken. Daardoor kunnen we de auto niet meer repareren. Dat is balen, want het was een goede race geweest om in het ritme te komen.

Helaas heb ik nu maar één stint kunnen rijden en zal ik moeten wachten op de volgende testdag om weer te kunnen rijden. Enorm balen, maar tot de crash kende ik een goede race.’

Nu zal de eerstvolgende keer dat ik rij een testdag vanuit het team worden, wanneer we gaan voorbereiden op Hockenheim en de Nürburgring voor de ADAC GT-Masters. Mijn eerstvolgende race zal in Amerika zijn. Ik kijk er naar uit om daar van start te gaan. We zullen als eerst een race van twee uur rijden op Sebring, in de Mercedes-AMG GT4 voor Winward Racing.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen