Indy Dontje tweede en vierde in ADAC GT4 op Sachsenring

door Coen Versteeg
I1X_0525

Indy Dontje is in de ADAC GT4 op de Sachsenring tweede en vierde geworden. Naast het goede resultaat mocht Dontje voor het eerst testen in de McLaren GT4 met het nieuwe 'steer by wire system'. Tegenover Grand Prix Radio vertelde Dontje over het nieuwe stuursysteem en zijn raceweekend.

Dontje reed dit weekend voor het eerst met het 'steer by wire system'. Dat systeem houdt in dat de stuurkolom niet direct verbonden is met het stuur, maar het wordt aangestuurd door twee computers. "Het is een systeem dat ze willen gaan toepassen in de automotive en het wordt veel getest in de autosport. Het was erg leuk om ermee te testen en tegelijkertijd er mee te racen", liet Dontje weten.

Indy Dontje / Sachsenring / ADAC GT4
Foto: Axel Weichert

Stroef begin, maar goede resultaten

Naast het testen ging het weekend ook erg goed voor Dontje. De trainingen verliepen nog stroef met een 10de en 22ste plek, maar de kwalificatie ging al een stuk beter voor Dontje. Hij wist namelijk de derde tijd neer te zetten. "De eerste race ging ook erg goed en we hadden een goede strategie om de banden een beetje te sparen aan het begin. Zo konden we naar een tweede plek rijden, wat een super resultaat is voor het team." De tweede race ging iets minder voor Dontje, maar dat kwam door het succesgewicht. "Het was door het succesgewicht moeilijk om de derde plek vast te houden en we werden uiteindelijk vierde in de tweede race."

Beluister de hele update van Indy Dontje op Grand Prix Radio!

Lees ook: Yamamoto: “Verstappen heeft groot voordeel”

Lees ook: Asfalt Istanbul Park behandeld om griplevels te verbeteren

Lees ook: Alex Albon: “Toekijken was een marteling”

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden