Indy Dontje vierde in Michelin Pilot Challenge

Dontje

Indy Dontje kwam afgelopen weekend in actie in de Michelin Pilot Challenge op Watkins Glen. Er werden afgelopen week twee races gereden. In de eerste race heeft Dontje de finish niet weten te halen. De tweede race sloot de Nederlander als vierde af.

Indy Dontje reed in de Mercedes AMG GT4 op Watkins Glen twee races, eén van vier uur en één van twee uur. De eerste race verliep niet zoals gehoopt. Het team wist de finish niet te halen. De tweede race ging een stuk beter voor Dontje en zijn team. Dontje liet aan Grand Prix Radio weten dat het een strategische race was. “Door een lange full course yellow konden wij een één stop doen. Hiervoor moest ik wel wat brandstof sparen in mijn stint. Na een paar mooie gevechten met andere auto’s zijn we uiteindelijk als vierde geëindigd.”

Balance of performance

Dontje is heel tevreden aangezien het team veel strafgewicht meekreeg, de zogenoemde balance of performance. Dit wordt gebruikt om het veld dichter bij elkaar te krijgen. “We hebben een beetje het gevoel dat ze tegen ons zijn. We zijn al bijna zestig kilo zwaarder en we hebben veel minder vermogen in vergelijking met vorig jaar.”

De hele update van Indy Dontje is te horen op Grand Prix Radio.

Lees meer: Verstappen wint op dominante wijze in Oostenrijk

Lees meer: Max Verstappen blij voor team met overwinning op Spielberg

Lees meer: Coureurs moeten naar stewards na negeren dubbele gele vlag

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen