Isack Hadjar wint spectaculaire F2-hoofdrace

Hadjar Australie

Isack Hadjar wint de Formule 2-hoofdrace in Melbourne. Nadat polesitter Dennis Hauger was uitgevallen, reed de Fransman gemakkelijk naan de overwinning. Richard Verschoor pakt zijn eerste punten van het seizoen en wordt zesde.

Op een zinderende zaterdag werd Isack Hadjar gedwongen zijn triomf in de sprintrace op te geven vanwege een grote startcrash. Maar zoals het spreekwoord zegt, na regen komt zonneschijn, en dat bleek maar al te waar voor de Franse Red Bull-talent Hadjar in de hoofdrace. Hij domineerde de wedstrijd en veroverde zijn allereerste zege ooit in de Formule 2. Ondertussen toonde rookie Paul Aron wederom zijn talent door een plek op het podium te veroveren. De huidige leider in het kampioenschap, Zane Maloney, eindigde als derde en wist in de slotfase de tweede plaats van Andrea Kimi Antonelli te veroveren. Ondanks een tegenslag op zaterdag met een uitvalbeurt, wist Richard Verschoor zich vandaag toch nog naar een zesde plaats te knokken.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Formula 2 (@formula2)

Grote verrassing

De grootste verrassing van de dag was het uitvallen van polesitter Dennis Hauger, die op dat moment virtueel aan de leiding ging van de race. Op hetzelfde punt waar later vandaag ook F1-coureur George Russell crashte, ging het mis voor Hauger. Het bleek dat de banden van zijn wagen niet volledig op temperatuur waren gekomen, aangezien de Formule 2 geen gebruikmaakt van bandenwarmers. Hierdoor verloor de coureur van MP Motorsport de controle over zijn wagen, wat resulteerde in een crash en het op de baan komen van de safety car.

Gedrag van Aron

Toen de race geneutraliseerd werd, koos Hadjar ervoor om een ronde langer op zijn softbanden te blijven dan zijn concurrenten. Dit onverwachte voordeel bleek cruciaal tijdens de onderbreking. Terwijl Hadjar zich na de herstart door het verkeer manoeuvreerde, worstelde Antonelli om snelheid te vinden en door het veld te snijden, wat Paul Aron de kans gaf om hem voorbij te gaan. Ondanks dat het niet allemaal even netjes was van Aron, kreeg de Est geen straf. Daarvoor bouwede Hadjar snel een voorsprong op en behield deze tot het einde, met Aron en Maloney achter zich.

 

Lees ook: Opnieuw tegenvallend resultaat voor Alpine-coureurs in Australië

Lees ook: Red Bull-coureurs na GP van Australië: "Zeer teleurstellend"

Lees ook: Teleurstelling bij Mercedes na dubbele DNF in Australië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden