Jack Doohan rijdt VT1 in Mexico en Abu Dhabi voor Alpine

door Frederique van Grinsven
Ocon-bahrein-alpine

Jack Doohan rijdt de eerste vrije training in Mexico voor Alpine en maakt daarmee officieel zijn debuut tijdens een Formule 1-weekend. 

De Australiër neemt de taken over van Esteban Ocon op het circuit Autodromo Hermanos Rodriguez. Drie weken later, tijdens het laatste F1-weekend in Abu Dhabi, rijdt Doohan ook voor Alpine als onderdeel van de twee verplichte trainingen die teams rookies moeten aanbieden.

Alpine Academy

Het is niet de eerste keer dat de 19-jarige coureur achter het stuur van de A522 stapt. Als onderdeel van de Alpine Academy reed hij in september tijdens een opnamedag de 2022-bolide van Alpine op het circuit van Monza en ook de A521 heeft Doohan meerdere malen getest.

'Doel om dit elk weekend te doen'

"Het is altijd een enorme eer om in een Formule 1-auto te mogen rijden, dus om de kans te krijgen op een Grand Prix-weekend is heel bijzonder." zegt Doohan.

"Uiteindelijk is het doel om dit elke week te doen en deze ervaring is weer een stap dichter bij het bereiken van dat doel. Ik denk dat het heel spannend wordt om de auto te ervaren op dit type circuit met de grote hoogte en de zeer hoge topsnelheid."

Doohan maakt indruk

Doohan, zoon van vijfvoudig wereldkampioen motorracen 500cc Michael, staat momenteel vierde in zijn eerste F2-seizoen en eindigde in 2021 als tweede in het F3-kampioenschap.

"We zijn allemaal onder de indruk van Jacks progressie op veel gebieden dit seizoen," laat teambaas Otmar Szafnauer weten. "Hij verdient deze kans nu we zijn hoge potentieel blijven koesteren." 

Lees ook: Officieel: Sauber vanaf 2026 door als Audi-fabrieksteam

Lees ook: Horner over constructeurstitel: Altijd in geloofd

Lees ook: F1 aan Tafel: Max eert Mateschitz

 

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden