Jeroen Bleekemolen: “Veranderingen in voordeel van Mercedes"

door Hidde Wissels
photo_2021-04-11_10-22-50

Het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is ten opzichte van de voorgaande edities stevig aangepakt. Volgens coureur Jeroen Bleekemolen gaat het team van Mercedes daar het meest profijt van hebben.

Met de slotrace in Abu Dhabi komend weekend voor de boeg gaan Max Verstappen en Lewis Hamilton met een gelijke stand aan kop van het wereldkampioenschap. Wie voor de ander weet te finishen is de wereldkampioen van 2021.

“De spanning staat er vol op en beiden zullen er alles aan doen om de ander dwars te zitten”, vertelt Bleekemolen aan Grand Prix Radio. "Het zal me niks verbazen als ze elkaar al tijdens de training in de weg gaan zitten."

Aanpassingen worden interessant

Verstappen wist de editie in 2020 op indrukwekkende wijze winnend af te sluiten. Het circuit in Abu Dhabi is echter op twee plekken veranderd om het inhalen te bevorderen.

"Het is wat sneller geworden”, vertelt Bleekemolen verder. "Twee langzame chicanes zijn vervangen door snellere bochten, waarvan er een met een beetje banking. Dat wordt interessant."

De eerste blik op de aanpassingen spreken in het voordeel van de Duitse renstal. “Ik denk dat die in het voordeel zullen zijn van Mercedes, al is het ook een best redelijke baan voor Red Bull. Het zal gelijk op gaan komend weekend. Ik zet mijn geld in op Max”, besluit hij.

Luister de volledige voorbeschouwing van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Abu Dhabi

Lees ook: F1 aan Tafel: Strijd Max en Lewis naar kookpunt

Lees ook: Mol: “Al jaren geen alcohol gehad, maar toch heb ik een kater"

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden