Jeroen Bleekemolen wint in NLS Nürburgring Nordschleife

IMG_8726

Jeroen Bleekemolen is zondag in de NLS op de Nürburgring Nordschleife twaalfde overall en eerste in zijn klasse geworden. Het was lang geleden dat Bleekemolen op de 'Groene Hel' had gereden, omdat hij veel in Amerika had geracet. Daarom was Bleekemolen erg blij met het resultaat. Tegenover Grand Prix Radio vertelde hij over zijn race.

Bleekemolen was blij om weer op de Nordschleife te rijden. "Jackie Stewart noemde het ooit de Green Hell en daar is niks aan gelogen. Het is zo'n snel circuit, redelijk gevaarlijk, maar zo ontzettend gaaf voor elke autocoureur." Bleekemolen reed niet in de snelste klasse, de GT3, maar in de KTM X-Bow. Het weekend begon niet helemaal top voor Bleekemolen, want hij had op de vrijdag een kapotte versnellingsbak en die waren niet op voorraad.

Tom Coronel / TCR Europe / Monza
Foto: TomCoronelRacing.nl (www.trenkler.photos)

"Hard werken beloond"

"Er is iemand in de nacht vanuit Oostenrijk naar de Nürburgring gereden met een nieuwe versnellingsbak. Die is toen snel ingebouwd en alles was net op tijd klaar voor de kwalificatie", liet Bleekemolen weten. Het harde werken van het team werd beloond, want de race verliep een stuk beter voor Bleekemolen. Hij werd namelijk twaalfde overall en eerste in zijn klasse. De volgende race voor Bleekemolen staat alweer op het programma. Hij rijdt in het weekend van 3 oktober de World Challenge USA op het circuit van Sebring.

Beluister de hele update van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio!

Lees ook: Jeroen Bleekemolen na GT4: “Heerlijk geracet”

Lees ook: Olav Mol: “Goed team laat coureur de call maken”

Lees ook: Rinus ‘VeeKay’ blijft in 2022 bij Ed Carpenter Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden