Jeroen Mul pakt podiumplaats in Lamborghini Super Trofeo

393752eb-a732-4d06-8722-820b8677ea38

Jeroen Mul is in zijn eerste weekend in de Lamborghini Super Trofeo North America gelijk op het podium gekomen. In race één pakte hij de tweede plek, waarmee hij zijn raceseizoen goed is begonnen. Tegenover Grand Prix Radio doet hij zijn verhaal.

Het eerste raceweekend voor Mul vond plaats op het circuit van Watkins Glen. Het weekend begon stroef voor Mul. "In de eerste twee vrije trainingen misten we wat snelheid, maar in de avond bleek dat er een fout zat in de set-up van de auto. Gelukkig kon het team dat nog oplossen", vertelt de Nederlander. Door de matige trainingen had Mul nog niet de ideale kwalificatie waardoor hij vanaf P4 moest starten.

Podiumplek in eerste race

De eerste race verliep goed voor het team van Change Racing. "Mijn teamgenoot McAleer begon de race en pakte gelijk een plekje bij de start. Bij de pitstops konden we zelfs nog een plekje pakken", gaat Mul verder. Bij de rijderswissel kwam Mul als tweede de baan op en kon hij jagen op leider van de race. "We konden hem volgen op een halve seconde, maar helaas lukte het niet om hem in te halen." Op Watkins Glen is het moeilijk om in te halen, dit komt door de hoge snelheidsbochten die elkaar snel opvolgen.

Jeroen Mul / Lamborghini Super Trofeo North America / Change Racing
Foto: Jamey Price

De tweede race verliep wat minder goed voor Mul. "Ik startte op P5, maar verloor helaas bij de start een plekje. Ik kon hem even later nog terugpakken, maar ik verloor hem daarna weer snel door een brutale actie van Max Weering", vertelt Mul. Door de pitstops kon Change Racing nog wel naar voren komen wat resulteerde in een vierde plek.

Beluister de hele update van Jeroen Mul op Grand Prix Radio!

Lees ook: Vettel: “Kwalificatie op alle vlakken niet goed genoeg”

Lees ook: Antonio Giovinazzi over kwalificatie: “We wilden dichter bij Q3 zitten”

Lees ook: Mazepin 30 euro lichter na verloren weddenschap kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden