Job van Uitert over winst in LMP2-klasse Petit Le Mans

NO8WINSLMP2-MPLM

Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Job van Uitert terug op zijn debuutoverwinning in de LMP2-klasse van de Petit Le Mans.

“En dan win je op je debut opeens de Petit Le Mans. Het is zeker een hele bijzondere race en eentje die je altijd op je naam wil hebben staan. Het is denk ik de grootste race die ik heb gewonnen. Ik ben tevreden met mijn debuut hier, mijn prestatie vond ik goed. Het team heeft het goed gedaan, maar we hadden wel wat problemen. We lagen op een gegeven moment twee ronden achter en we werden nog rondgetikt door een Acura, waardoor er heel veel schade was bij de sidepods. Als je de auto nu ziet denk je ‘wat is er hiermee gebeurd?’

“Het racen in Amerika is wel echt vet, er wordt veel meer risico genomen dan in Europa. DPE´s gaan voor ieder gaatje dat ze zien en dat doen wij dan ook. Dat moet ook wel, want het racen is heel close. Iedereen ziet dicht bij elkaar tot de laatste minuut. We hadden een heel mooi gevecht met nr.52 in onze klasse. Helaas hadden zij met 40 minuten te gaan een probleem met de ophanging, dus die zijn daardoor uitgevallen. Na 9 uur zaten we binnen 10 seconden van elkaar, dus dat toont wel aan dat IMSA goed zijn best doet om het spektakel erin te houden.”

“Het smaakt absoluut naar meer en ik hoop volgend jaar terug te komen om hier meer races te doen. Op het moment staat er nog niks gepland, maar hopelijk komt het er nog van.”

De volledige update van Job van Uitert beluister je op Grand Prix Radio.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen