Max van Splunteren wint 24 uur van Dubai met GP Elite

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Max van Splunteren heeft met team GP-Elite de 992-PRO klasse gewonnen van de 24 uur van Dubai. Samen met Porsche Supercup teamgenoten Jesse en Daan van Kuijk en Lucas Groeneveld heeft van Splunteren de finish als eerste bereikt in een niet zo'n vlekkeloze race.

Van Splunteren vertelt aan Grand Prix Radio dat de start moeizaam was, op een paar gevechten na. Het team reed daarna in een lekker ritme en lag voor een lange tijd aan de leiding. Op een ongelukkig moment kwam er een code 60 waardoor het team twee ronden verloor. Daardoor waren Van Splunteren en zijn team de hele nacht bezig om hun achterstand weer in te halen. 

GP-Elite team van Splunteren 24 uur van Dubai 2021

Reparatie aan zusterauto

Later in de wedstrijd kreeg de zusterauto van het team van van Splunteren contact met een andere auto, waardoor hun auto gerepareerd moest worden. Dat was in het voordeel voor het andere team die op achterstand stond en uiteindelijk drie rondes voorsprong had. Volgens van Splunteren verliep de wedstrijd na dat incident voor de rest foutloos. De leiding is niet meer uit handen gegeven en dus eindigde van Splunteren met zijn team als eerste in hun klasse. 

Van Splunteren is trots op zijn teamgenoten en blij met de winst. Maar de Nederlander is meer blij voor het team van GP-Elite. Zij deden voor de eerste keer mee aan een endurance race. De zusterauto van het team kwam uiteindelijk als tweede over de streep. "Om dan met een 1-2 naar huis te rijden is wel echt heel speciaal", aldus van Splunteren. 

De hele update van Max van Splunteren is te horen op Grand Prix Radio.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max van Splunteren (@maxvansplunteren)

Lees ook: Larry ten Voorde tweede in 24 uur van Dubai

Lees ook: Jeroen Bleekemolen derde in 24 uur van Dubai

Lees ook: Damon Hill: Hamilton gaat 100% voor achtste wereldtitel

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen