Larry ten Voorde tweede in 24 uur van Dubai

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Larry ten Voorde is tweede geworden met zijn team in de 24 uur van Dubai. Ten Voorde zou eerst niet in actie komen tijdens de race maar werd op het laatste moment toch in de auto gezet. Zijn auto leek op de overwinning af te gaan maar in de slotfase kreeg het team een probleem.

Larry ten Voorde, kampioen in de Porsche Supercup, kwam in actie tijdens de 24 uur van Dubai voor het Nederlandse GP Elite. Ten Voorde reisde niet af als coureur naar Dubai. Hij was onderdeel van het team als coach van de 934 auto. "De voorbereiding kreeg ineens een andere wending. Door een onverwachte situatie kwam ik zelf ineens achter het stuur te zitten. Die kans heb ik natuurlijk met beide handen aangenomen." Ten Voorde gaf aan erg blij te zijn dat het team aan hem dacht en hem de kans gaf om te rijden.

Op weg naar de overwinning

Voor GP Elite was het de eerste deelname aan een 24 uurs-race en dat was gelijk succesvol. Het team eindigde als eerste en tweede. Ten Voorde heeft ook niet anders dan complimenten over voor het team. "Helaas glipte de winst in de 24 uur ons door de vingers door twee kleine schades. We hadden bijna een minuut voorsprong. Uitindelijk werd het een P2." 

De hele update van Larry ten Voorde is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Damon Hill: Hamilton gaat 100% voor achtste wereldtitel

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Formule 1-circuit Miami krijgt steeds meer vorm

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden