Jeroen Bleekemolen derde in 24 uur van Dubai

door Tim Koenders
10-saturday-monza

Jeroen Bleekemolen is met zijn team als derde geëindigd in de 24 uur van Dubai. Na een probleem in de openingsfase zat de overwinning er eigenlijk niet meer in. Toch is Bleekemolen zeer tevreden met het behaalde resultaat. Voor Grand Prix Radio kijkt hij terug op zijn race.

Jeroen Bleekemolen kwam voor het eerst in het nieuwe jaar in actie tijdens de 24 uur van Dubai. Een race die hij zeker niet voor de eerste keer reed. Het was de vijftiende keer dat Bleekemolen aan de race deelnam. "Het was een ware slijtageslag. Een circuit van ongeveer vijf en een halve kilometer en we stonden met maar liefst negentig auto's aan de start." Naast dat het druk op de baan is met zoveel auto's verschilt ook het niveau van de coureurs heel erg. "Het is een mix van professionele autocoureurs die rijden voor fabrikanten, jongens zoals ik maar ook echte amateurs. Je moet dus constant opletten."

Jeroen Bleekemolen / 24 uur van Dubai

Race in openingsfase verloren

In de openingsfase van de race had het team last van een lekkende radiator. "Er kwam een steentje doorheen, daar konden we niks aan doen. Daar hebben we een half uur mee verloren dus eigenlijk was de race toen al kansloos." Bleekemolen gaf aan niet op te geven en dat leverde uiteindelijk een podium op. "Het was een mooi gevecht met GP Elite, het team uit de Porsche Supercup. Zij werden eerste en tweede. Het was gewoon een fantastisch weekend."

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Damon Hill: Hamilton gaat 100% voor achtste wereldtitel

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Formule 1-circuit Miami krijgt steeds meer vorm

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden