Racing Team Nederland niet in actie Petit Le Mans

#29 RACING TEAM NEDERLAND NL... (1)

Racing Team Nederland rijdt dit weekend niet de Petit Le Mans. Het team zou komend weekend wel meedoen aan de afsluitende race van het IMSA-seizoen, maar doet dit toch niet nadat Frits van Eerd heeft besloten niet mee te rijden. Hierdoor komt het hele team niet in actie. 

De tien uur durende race zou verreden worden door het drietal Giedo van der Garde, Dylan Murry en Frits van Eerd. Van Eerd werd dinsdag 13 september opgepakt vanwege een onderzoek naar witwaspraktijken. Ondertussen is hij vrijgelaten, maar hij blijft verdachte in het onderzoek. Naar aanleiding hiervan heeft hij besloten zich meer te focussen op zijn persoonlijke situatie. Hij heeft zich dan ook teruggetrokken als directeur van Jumbo en zal dus niet meedoen aan deze IMSA-race.

Van Eerd zou niet alleen als coureur deelnemen aan de race op Road Atlanta, ook is hij namens Jumbo hoofdsponsor van het team. 

Amerikaanse race

De Petit Le Mans wordt ieder jaar verreden op het circuit Road Atlanta in Braselton, Amerika. Ondanks dat het Nederlandse team zich terugtrekt, komen er 47 andere teams wel in actie. Het raceweekend begint al op woensdag 28 september met verschillende trainingssessies, maar de race zelf gaat zaterdag 1 oktober van start. 

Lees ook: Guanyu Zhou blijft bij Alfa Romeo in 2023

Lees ook: McLaren rijdt met nieuwe livery in Singapore en Japan

Lees ook: F1 aan Tafel: Max' missie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden