Kay van Berlo opnieuw winnaar in Porsche Carrera Cup

L85_6373

Kay van Berlo heeft opnieuw de overwinning gepakt in de Porsche Carrera Cup North-America. De zesde ronde van het kampioenschap werd verreden op Watkins Glen. Van Berlo was ook al in de vijfde ronde als eerste over de streep gekomen. Een super weekend dus voor de Nederlander op Watkins Glen.

"Dit is tot nu toe het beste weekend van mijn carrière geweest," zegt Van Berlo tegen Grand Prix Radio. Hij kwalificeerde zich als derde voor de race en reed hij na de eerste ronde al op de tweede plaats. Daardoor kon hij de aanval inzetten op de leider in de race, teamgenoot Sebastian Priaulx.

Jagen op de overwinning

Van Berlo vertelt dat hij veel last had van onderstuur in het eerste gedeelte van de race. Daardoor kreeg hij veel druk van de man op plaats drie, Leh Keen, en verloor hij afstand op Priaulx. Uiteindelijk kon hij wegrijden bij Keen en begon hij de jacht op zijn teamgenoot.

Tegen het einde van de race kon Van Berlo het gat langzaam dichtrijden. "In de laatste ronde had ik een goede slipstream van mijn teamgenoot en kon ik het gat redelijk dichtrijden. In de laatste paar meters gooide hij de deur open en dat was voldoende voor mij om mijn auto ertussen te gooien." Het liep nog bijna slecht af voor beide coureurs aangezien Priaulx door het gras ging en gelijk weer midden op de baan terugkwam. Gelukkig is het goed afgelopen en pakte Van Berlo de overwinning van ronde zes van de Porsche Carrera Cup.

Kay van Berlo / Kelly-Moss / Watkins-Glen / 2021
Foto: Team Kay van Berlo

Leider in het kampioenschap

Met de overwinning van zowel ronde vijf als zes op Watkins Glen pakt de Nederlander ook de leiding in het kampioenschap. Hoewel hij blij is met de winst en de dubbele maximale punten, blijft hij nuchter. "Het is nog een lang kampioenschap. We hebben nog tien rondes te gaan, dus ik probeer rustig te blijven en te focussen op wat we moeten doen. Ik heb wel erg genoten van dit weekend en we blijven gewoon zo doorgaan."

De hele update van Kay van Berlo is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Van Splunteren na P5: “Gevoel in auto was gewoon goed”

Lees ook: Olav Mol: “Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden”

Lees ook: Max Verstappen: “Had nog banden over aan het einde”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen