Kevin Magnussen sprakeloos na P7 in de kwalificatie

20 mrt 2022 door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Haas-coureur Kevin Magnussen is sprakeloos over zijn behaalde zevende plek tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Dat vertelde de Deen tegenover F1.com.

"Het is echt te gek", vertelde Magnussen. "Ik ben sprakeloos. De laatste paar weken waren zijn echt bizar geweest. Hier naartoe komen, de auto leren kennen. Ik voelde al snel dat dit best wel eens een hele goede auto kon zijn, maar dat wisten we nog niet zeker."

Goed ritme

Magnussen had al snel een goed ritme in de kwalificatie te pakken. "Ik wist Q3 te bereiken op slechts één setje banden en ik wist me toen in de top 5 te rijden en ik ging door op plek zeven. Dat vond ik al heel erg bijzonder", vertelde de Deense coureur.

Probleem

De teruggekeerde Magnussen had in Q2 een probleem, waardoor hij in Q3 slechts één rondje kon rijden. "We hadden een probleem waardoor ik maar één rondje kon rijden. Desondanks haalden we de zevende positie. Het is zo cool dat we dit bereikt hebben."

Race

"Wat we zondag in de race gaan doen, daar heb ik geen idee van. Één ding staat voorop, ik kan niet wachten om aan de start te verschijnen", eindigde een zichtbaar blije Magnussen.

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik ben blij met vandaag

Lees ook: Guanyu Zhou: Erg blij met mijn kwalificatie

Lees ook: Fernando Alonso: Veel onzeker voor de race

20 mrt 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen