Kick Sauber-coureurs met opgeheven hoofd na race in Suzuka: "Snelheid was beter dan het resultaat"

Bottas Zhou auto Japan

De Grand Prix van Japan was voor Stake F1 Team Kick Sauber opnieuw niet waar ze op hadden gehoopt. Valtteri Bottas finishte op de veertiende plek en Zhou Guanyu viel uit door problemen met de versnellingsbak. Het team van Sauber staat na vier races nog steeds op nul punten in het constructeurskampioenschap. 

Voor Valtteri Bottas leek het toch lang goed te gaan dit weekend. In de kwalificatie wist de Fin een dertiende plek te behalen en ook in de race reed hij lange tijd dichtbij de punten. Ondanks dat beide Kick Sauber-coureurs nog steeds wat tijd verliezen in de pitstraat, lijkt het erop dat het team van Sauber de pitstops beter voor elkaar heeft dan eerder dit seizoen. Uiteindelijk kwam de 34-jarige coureur niet verder dan een veertiende plek, toch kan Bottas positieve punten uit de race halen. "Het was een positieve dag als je kijkt naar de pace", verklaart hij tegenover F1.com. "We stopten redelijk vroeg bij onze tweede stop, tegelijk met alle andere coureurs waar wij mee aan het vechten waren en jammer genoeg kwamen we daar na de pitstop achter terecht. Daarna zat ik vast achter Magnussen en die had een hoge topsnelheid waardoor ik er niet voorbij kon komen. Als je kijkt naar de snelheid van de auto dan was dat beter dan dat het resultaat laat zien. Ik ben teleurgesteld, omdat we geen punten pakten, maar het is goed om te zien dat we met de snelheid van de auto stappen in juiste richting hebben gezet."

 

 

Veel problemen voor Zhou

Na een teleurstellende kwalificatie was de race ook niet veel beter voor Zhou Guanyu. De Chinese coureur startte de Japanse Grand Prix als twintigste en al in ronde dertien kwam zijn race ten einde. "De vele problemen van dit weekend zijn erg frustrerend op het moment", vertelt de Kick Sauber-coureur tegenover F1.com. "We hadden weer een probleem met de versnellingsbak vandaag. De achterkant van de auto was aan het branden en ook tijdens de race liepen de versnellingen niet soepel. Tijdens de eerste ronde had ik ook nog een ander probleem. We moeten dit aanpakken voor de volgende race, want het is toch wel een teleurstellende start van het seizoen geweest."

Los gezien van de problemen was de pace volgens Zhou wel prima. "Ik heb het gevoel dat ik goed in de race zat tot de uitvalbeurt. Een goede start, goede eerste paar rondes en ook met de banden ging het prima. Qua snelheid zat ik denk ik op hetzelfde niveau als de andere jongens. Maar ja, de problemen, ook in VT3, dat zette ons op achterstand dit weekend. De voorbereiding was niet optimaal", aldus de Chinees na afloop van de Grand Prix in Japan. 

 

Lees ook: Kleine lichtpuntjes voor Haas bij GP van Japan

Lees ook: Yuki Tsunoda behaalt unieke punten in thuisrace

Lees ook: Williams stuurt chassis Albon teurg naar Engeland voor reparaties

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden