Kick Sauber nog steeds puntloos na Canadese GP: "Moeten upgrades blijven brengen"

bottas zhou canada auto

Het team van Kick Sauber wist ook tijdens de Grand Prix in Montréal niet te imponeren. Beide coureurs startten vanuit de pitlane, Valtteri Bottas finishte uiteindelijk als dertiende en Zhou Guanyu als vijftiende en laatst geklasseerde auto. Het team staat ook na negen races nog op nul punten en dus moet het team updates meenemen om de snelheid van de auto te verbeteren.

Na een dubbele Q1-exit in de kwalificatie besloot Kick Sauber om beide coureurs vanuit de pitlane te laten starten door een aantal setup-veranderingen door te voeren aan de auto's. Vanaf dat moment hadden beide coureurs moeite om veel vooruitgang te boeken door het veld en hoewel Bottas een van de eersten was die in wisselende omstandigheden overschakelde op slicks, loonde de gok niet genoeg. Op de vraag of de veranderingen voor de race hadden geholpen met het gevoel van de auto, legde Bottas tegenover F1.com uit: "Ik denk dat het met de omstandigheden die we vandaag hadden waarschijnlijk het juiste was om te doen. Ik denk dat het een beetje heeft geholpen, we hadden namelijk wat meer downforce. We hebben vooruitgang geboekt, maar vooral door andere auto's die fouten maakten. Qua tempo staan we op dit moment nog steeds niet in de top-10", aldus de Fin.

Kick Sauber blijft het enige team die dit seizoen nog geen punt heeft gescoord en om hun vooruitzichten te verbeteren, denkt Bottas dat het brengen van frequente updates het antwoord is. ""We moeten de auto sneller blijven maken, we moeten upgrades blijven brengen", gaf de 10-voudig racewinnaar toe. "Er is een plan voor de toekomst, maar we hebben grotere upgrades nodig en meer upgrades. Ik denk dat dat eerlijk gezegd de sleutel is."

Eenzame race voor Zhou

Het weekend op het Circuit Gilles-Villeneuve was even uitdagend voor Zhou, die de race als 15e en laatste eindigde. "Weer een zware race, het is duidelijk dat [de veranderingen voorafgaand aan de race] het probleem niet echt hebben opgelost", zei de Chinese coureur na de race in gesprek met F1.com. "Er gebeurde best veel, maar voor mij was het een beetje eenzame race, vooral tijdens de tweede stint, ik reed gewoon een beetje alleen. Niet het meest soepele weekend, maar we hebben al iets gepland in de fabriek om te controleren of er iets mis was met de auto. Dit weekend had ik niet echt veel vertrouwen in de auto."

Na twee zware weekenden in Monaco en Canada en sprak Zhou zijn hoop uit dat er de volgende keer wat verbetering kan zijn tijdens de Spaanse Grand Prix. "Aan mijn kant, vooral de laatste twee weekenden, was ik gewoon niet in staat om genoeg vertrouwen te hebben om aan te vallen bij het remmen of het nemen van bochten. We hebben duidelijk wat meer moeite, maar we zullen proberen om vanaf nul te beginnen voor de volgende race in Barcelona", zo legt de Kick Sauber-coureur uit. 

Lees ook: Rinus VeeKay baalt na mislopen toptienklassering: "Zat een schroef los in de ophanging"

Lees ook: Haas-coureurs balen van gemiste kansen tijdens Grand Prix van Canada

Lees ook: Sterk resultaat voor Alpine in Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden