Kubica doorstaat in-season test met vlag en wimpel

DGPGl1NXgAAhNpS

Robert Kubica lijkt op alle fronten terug te kunnen kijken op een zeer geslaagde testdag. De 32-jarige Pool noteerde met 1:18,572 de vierde tijd en ging 142 keer de Hungaroring rond.

Kubica testte eerder al een Renault uit 2012, maar niemand wist of hij fysiek gezien ook met de huidige generatie auto's over weg kon. Hij reed in totaal meer dan twee volledige Grand Prix afstanden. Uiteraard weten we niet hoe het testschema van Renault er precies uitzag, maar feit is dat hij met z'n tijd sneller was dan Palmer afgelopen weekend in Q1. Met 1:18,5 in Q3 zou Kubica negende in de kwalificatie zijn geworden. Daarbij moet wel een kanttekening worden gemaakt: de voormalig Sauber-coureur reed op ultrasofts terwijl er in de kwalificatie op supersofts werd gereden.

Kubica was bijna twee seconden sneller dan de tijd die Renault-testrijder Nicholas Latifi gisteren op de klokken zette.

Norris

Minstens net zo imponerend was het optreden van de 17-jarige Llando Norris. De testrijder van McLaren-Honda benaderde de snelste tijd van Vettel tot op twee tienden. Hij was met 1:17,385 op ultrasofts een volle seconde sneller dan de kwalificatietijd van Fernando Alonso afgelopen weekend op supersofts.

Norris staat derde in het Formule 3-kampioenschap en schreef tot dusver drie wedstrijden op zijn naam. Hij maakt – net zoals Nyck de Vries – onderdeel uit van het talentenprogramma van McLaren.

De volledige uitslag van de tweede in-season testdag:

https://twitter.com/F1/status/892779841552035841

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden