Kubica meer bezig met Williams dan met zichzelf

WilliamsF1_236_HiRes

Robert Kubica reed donderdag eindelijk zijn eerste meters in de nieuwe auto van Williams. Het team uit Grove arriveerde twee dagen te laat op het Circuit de Catalunya en begon met een flinke achterstand aan het testseizoen. De Pool, die door een zwaar rally-ongeval in 2011 met een beperkt functionerende rechterarm rijdt, heeft er geen moeite mee om zich ondergeschikt te maken aan het team.

"Eindelijk zat ik weer in de auto", zei Kubica, die 48 rondes voltooide. "Ik ging vooral naar buiten om dingen te doen voor het team en was niet veel met mezelf bezig. We hebben maar een gelimiteerde tijd om te rijden en kennis te vergaren. Omdat we zo laat zijn is de tijd onze grootste tegenstander."

Kubica kijkt met een goed gevoel terug op zijn testochtend. "Vanmorgen is alles goed gegaan. Hopelijk helpt het ons om volgende week zonder problemen verder te testen."

Het volledige interview met Robert Kubica is te horen op Grand Prix Radio en vanaf donderdagavond om 22.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van Ziggo Sport.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen