Kubica: Williams had meer moeten doen met de feedback

Robert_Kubica

Of een rampjaar voorkomen had kunnen worden, valt niet met zekerheid te zeggen. Maar Williams had meer kunnen en moeten doen met de feedback van de coureurs. Dat is de conclusie van Robert Kubica. De Pool keert voor de Britse renstal vanaf komend seizoen weer terug op de startgrid van de Formule 1.

"We begonnen het jaar met hoge verwachtingen, maar ik merkte al na mijn wintertests dat wij een probleem konden krijgen", zei Kubica in gesprek met Auto Motor und Sport. Het voorgevoel werd bewaarheid en Williams sloot het seizoen af met een schamele zeven punten.

Reageren van de auto

"Het duurt soms wat langer voordat de technici dit op basis van de gegevens herkennen of erkennen. Dat is normaal. Als bestuurder voel je meteen bepaalde tekorten. Je kent de redenen natuurlijk niet, maar je weet hoe de auto reageert en hoe hij moet reageren."

"Ik had meer kunnen doen", zegt Kubica, die afgelopen seizoen testcoureur was bij Williams. "Maar omdat we het zo druk hadden met het oplossen van het probleem, kreeg ik daar de kans niet voor. Misschien had men het gevoel van de coureur moeten vertrouwen en sneller kunnen reageren. Ik bouw de auto niet, maar vaak ziet de coureur eerder een probleem dan de beste ingenieurs."

Leren van fouten

Kubica geeft toe dat het voor de renstal een zwaar seizoen is geweest, maar ook een belangrijk jaar. "We hebben de fouten begrepen en moeten hiervan leren, zodat ze niet worden herhaald."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden