Kubica ziet kansen dankzij aerodynamische veranderingen

kubica

Williams-coureur Robert Kubica is van mening dat de veranderingen op aerodynamisch gebied wel eens in zijn voordeel zouden kunnen werken. In 2019 veranderen er een aantal zaken aan de bolides.

De Poolse coureur zal voor het eerst sinds zijn dramatische rally-ongeluk weer aan de start van een Grand Prix verschijnen. Kubica juicht de aanpassingen toe. Niet alleen zullen de wagens een vereenvoudigde voorvleugel krijgen en een diepere achtervleugel, ook zullen nieuwe brake-ducts en bargeboards het wiel-aan-wiel-racen bevorderen, zo is de verwachting.

Ervaring

Kubica: “Ik heb aardig wat ervaring met racen, in de Formule 1, dus ik wee twat er voor nodig is om een topcoureur te zijn. Ik ben er niet bang voor.” Volgens de Pool is het vooral hard werken en is hij er klaar voor, ook al zat hij nog niet veel achter het stuur: “Vanuit technisch oogpunt hadden we de test in Abu Dhabi en krijgen we de wintertests nog. Tegen de tijd dat we in Australië aankomen ben ik er helemaal klaar voor.”

Kubica ziet het niet als een nadeel dat hij acht jaar afwezig is geweest. “Iedereen begint het nieuwe jaar op nul, ik kijk er naar uit, ik weet wat er voor nodig is en wat ik moet doen. Als ik mijn werk goed doe, dan weet ik zeker dat iedereen blij met het resultaat zal zijn.”

De Pool is van mening dat hij nog genoeg ervaring kan opdoen in aanloop naar de openingsrace. “Het testwerk helpt natuurlijk ook een handje, maar het is niet zo dat je alles daarmee leert. De eerste races zullen een ontdekkingsreis voor mij zijn. Het gaat meer over ontdekken, niet eens zozeer over leren.”

Daarom meent Kubica dat het een voordeel is dat alles op de schop gaat, “want alle rijders moeten met de nieuwe wagens, de nieuwe banden en de nieuwe systemen leren omgaan.” Hij is echter wel realistisch wanneer het gaat om zijn kansen: “Het was een grote uitdaging om weer in de Formule 1 terug te keren, het zal een nog grotere uitdaging zijn vanuit sportief oogpunt om dat te leveren wat men van mij verwacht. Maar ik ben er niet bang voor, ik kijk er juist naar uit.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden