Lance Stroll blij met P10, Vettel minder fortuinlijk

lance stroll canada 2022

Aston Martin vertrekt met gemengde gevoelens uit Canada. Na een slechte kwalificatie voor beide coureurs wist alleen Lance Stroll dankzij een goede strategie één punt binnen te halen.

Nadat beide coureurs in het eerste deel van de kwalificatie waren uitgeschakeld beloofde het geen goed weekend te worden voor Aston Martin. Echter door knap verdedigend werk en een strategie die goed uitpakte wist Lance Stroll op de tiende positie te eindigen. “Het was fijn om weer eens een punt te scoren, zeker tijdens mijn thuisrace”, verklaart Stroll tegen F1.com. Over de racepace van zijn auto is hij minder te spreken. “De auto voelde niet echt goed aan en de snelheid was ook niet geweldig.”

 

Geen geluk met safety car

Waar de strategie voor Stroll goed uitpakte, had teamgenoot Sebastian Vettel minder geluk. “We hadden geen geluk met de safety car. Het viel allemaal niet onze kant op”, zegt Vettel. Volgens Duitser verloor hij erg veel tijd en was het moeilijk om naar voren te komen. Vettel reed een lange stint op de harde band, waardoor het naar eigen zeggen nog lastiger was om in te halen op oudere banden.

Lees ook: Red Bull verklaart uitvalbeurt Perez

Lees ook: Alexander Albon: P13 was realistisch gezien het hoogst haalbare

Lees ook: Daniel Ricciardo: we waren gewoon niet snel genoeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen