Red Bull verklaart uitvalbeurt Perez

sergio perez canada kwalificatie

Red Bull heeft de oorzaak van de uitvalbeurt van Sergio Perez gevonden: de versnellingsbak in de auto van de Mexicaan begaf het na een handjevol rondes rijden. Zo verklapt Helmut Marko, de adviseur van het team. 

Perez begon de race vanaf P13, na zijn crash op zaterdag in Q2, en koos voor een alternatieve strategie. Hij begon, net zoals Charles Leclerc en Valtteri Bottas op de harde band, in de hoop dat hij later in de wedstrijd sterk zou zijn. Perez lag na een paar rondes al elfde, maar in ronde 8 viel hij plotseling stil. "I lost the engine", riep de Red Bull-coureur op de boordradio. Het lijkt er echter niet op dat het een probleem aan de motor was, zo vertelt Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Gevolg

"Het was de versnellingsbak. Het was best wel een oude versnellingsbak, maar hij had gewoon het einde van de race moeten halen. We vermoeden dus dat het een gevolg is van de crash op zaterdag, ondanks dat de versnellingsbak toen niet beschadigd raakte", vertelt Marko aan de Oostenrijkse zender ORF.

Sergio Perez - Bakoe 2022 - rijdend bovenaf

Inhalen

En daarmee liep Red Bull kostbare punten mis in het constructeurskampioenschap, al heeft het nog een ruime voorsprong op naaste belager Ferrari. "Het is gewoon zonde. Maar je zag bij Leclerc hoe moeilijk het was om in te halen. Zelfs als je in één van de snelste auto's rijdt", besluit de Oostenrijker.

Lees ook: Charles Leclerc: Erg frustrerende race

Lees ook: Motorproblemen voor Alonso, Ocon erg tevreden

Lees ook: George Russell: Zaten dichter bij dan verwacht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden