Gridstraf voor Lance Stroll: Crash met Latifi dankzij slechte timing

door Gijs Leuvenink
Header liveblog 1 Bahrein

Aston Martin-coureur Lance Stroll denkt dat de crash met zijn Candese landgenoot Nicolas Latifi de schuld is van een slechte timing. Dat vertelde Stroll tegenover F1.com.

UPDATE: Lance Stroll heeft door het incident met Nicholas Latifi nu een gridstraf van drie plekken ontvangen. Hij zal hierdoor vanaf P19 de race aanvangen.

Stroll vond de crash erg ongemakkelijk. "Het was een bijzonder ongemakkelijke situatie. Ik was bezig met een rondje de wagen koelen en Nicolas Latifi liet me vlak daarvoor voorbij. Toen ging het mis. Waar het gebeurde gaat de baan een stukje naar beneden en daar raakten we elkaar. De timing was daarom erg vervelend."

Onverwachte manoeuvre

De manoeuvre van Latifi kwam voor Stroll onverwacht. "Ik verwachtte hem totaal niet op dat moment, hij was daar ineens. De auto valt een soort van naar rechts, de baan heeft daar een dip waar we in rijden. Latifi ging daar ineens sneller rijden en dat zorgde voor een hele nare, slechte timing en een crash."

Compliment voor het team

Het team van Aston Martin krijgt wel een compliment van de Canadees, die tijdens de derde vrije training er nog afschoot. Het lukte de renstal om de wagen net op tijd klaar te hebben voor de kwalificatie. "We hebben een erg slechte zaterdag achter de rug. Het team heeft keihard gewerkt om de wagen op tijd klaar te krijgen en dat is een compliment waard. Dat het dan zo afloopt is ronduit teleurstellend."

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

Lees ook: Sergio Pérez: We hadden een verkeerde strategie

Lees ook: Max Verstappen teleurgesteld: Als team willen we meer

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden