Lance Stroll: "Ik miste snelheid, Alonso was sneller in 2023"

door Irene Lenting
Lance Stroll 2024 AMR24 test auto

Afgelopen seizoen slaagde Lance Stroll er niet in om zijn teamgenoot Fernando Alonso te verslaan. Terwijl Alonso herhaaldelijk op het podium stond, moest Stroll genoegen nemen met een vierde plaats als beste resultaat. In 2024 streeft de Canadese coureur naar meer snelheid om het gat met zijn teamgenoot te verkleinen.

Stroll miste snelheid om Alonso te verslaan

Het team van Aston Martin boekte succes in 2023 nadat Fernando Alonso zich bij het team voegde. De Spaanse coureur stond maar liefst acht keer op het podium en eindigde als vierde in het kampioenschap. Voor Lance Stroll verliep het jaar echter moeizaam, met een vierde plaats als beste resultaat tijdens het raceseizoen en een tiende plaats in het kampioenschap, een aanzienlijk verschil met zijn teamgenoot.

Stroll kampte het afgelopen jaar herhaaldelijk met betrouwbaarheidsproblemen aan zijn auto, wat hem kostbare tijd op de baan kostte. De Canadese coureur erkent dat Alonso in 2023 de betere coureur was. Voor 2024 hoopt Stroll zijn vaardigheden te verbeteren. “Ik miste snelheid, absoluut”, benadrukt Stroll bij Motorsport.com. "Hij was gewoon sneller. Ik heb wel wat ideeën waar ik aan kan werken, wat dingen waarin ik beter wil worden wat dat betreft. Ik gebruik liever het woord 'geluk' niet, maar we hadden vorig jaar veel pech en dat maakte het allemaal wat uitdagender. Toen we om goede posities streden, hadden we vaak te maken met technische problemen. Het zat ons gewoon niet mee. We willen vooral voortbouwen op vorig jaar.”

Leren en ontwikkelen in 2024

In 2024 zal Stroll hard werken om deze punten te verbeteren. "Je reflecteert op wat je van de auto wil, hoe ik een betere coureur kan worden en op welke vlakken ik beter kan doen. Dat soort dingen. Ook wilde ik een klein beetje sterker terugkomen, fysiek gezien, denkend aan de races waar ik het gevoel had dat ik fysiek sterker had kunnen zijn. Het gebruikelijke dus. Elk jaar is weer een nieuw jaar." Ondanks een goede voorbereiding heeft de auto veel invloed op de resultaten van het komende jaar. "Dit jaar zal ik leren en ontwikkelen, denken aan wat ik beter kan doen, hoe ik beter kan worden. Maar ik wil ook gewoon het jaar tegemoet gaan en zien wat er gebeurt. Elk jaar is heel anders in de Formule 1. Het hangt heel erg af van de prestaties van de auto. Het hangt af van veel factoren, maar ik zou ons graag zien strijden voor grote resultaten dit jaar, dat we veel punten pakken en voor podiums gaan. Een zege in het groen zou mooi zijn."

Afgelopen maandag maakte Stroll zijn eerste meters in de nieuwe AMR24. De eerste indrukken geven hem hoop voor het komende seizoen. "Ik ben erg enthousiast over de auto voor 2024. We proberen voort te bouwen op de auto van vorig jaar. Toen hadden we absoluut een sterke auto aan het begin van het seizoen. We kwamen sterk uit de startblokken. Er waren wel wat zwakheden in de auto op bepaalde circuits. Sommige van die zwakheden werden blootgesteld en we worstelden meer als een team. Dit jaar heeft de hele fabriek echt hard gewerkt om de zwakheden aan te pakken en voort te bouwen op de sterke punten van de auto van vorig jaar."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aston Martin Aramco Formula One® Team (@astonmartinf1)

 

Lees ook: Fernando Alonso: Bij Aston Martin blijven eerste keuze

Lees ook: Aston Martin: Red Bull zeker te verslaan dit jaar

Lees ook: Aston Martin onthult nieuwe AMR24

door Irene Lenting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden